Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

DEN TŘETÍ: Zužitkují biatlonisté výsledky ze sprintu ve stíhacích závodech?

Po medailových sprintech je na řadě další biatlonový program. Ve stíhacích závodech vyrazí z druhého místa Michal Krčmář, Veronika Vítková pak ze třetí příčky mezi ženami. Na programu je celkem osm medailových závodů, ve hře budou také snowboardistka Šárka Pančochová nebo rychlobruslařka Nikola Zdráhalová v závodě na 1500 metrů. Nepředstaví se naopak Ester Ledecká, obří slalom musel být odložen kvůli silnému větru. Přímý přenos z Her sledujte na webu olympiada2018.ceskatelevize.cz. Program vysílání najdete zde.

Sport
zdroj: ČT4

Vítková s Krčmářem jdou do stíhačky ve výborné pozici

Biatlonistky čeká desetikilometrová trať, na niž budou vybíhat s odstupy podle výsledků sprintu. V této disciplíně jsou letos nejlepší Anastasia Kuzminová ze Slovenska a Italka Dorothea Wiererová, těm se ale sobotní závod vůbec nepovedl, a tak vyjedou až ve druhé desítce s velkou ztrátou.

Naopak Němka Laura Dahlmeierová bude hájit více než dvacetisekundový náskok, a to je ve stíhačce dvojnásobnou mistryní světa. Areál v Pchjongčchangu jí svědčí, loni tady při předolympijské generálce stíhačku vyhrála. V závodě na 10 km se představí v českých barvách ještě Markéta Davidová, Eva Puskarčíková a Jessica Jislová.

Ve stíhacím závodě mužů budou mít favorité co dohánět. Martin Fourcade ztratil ve sprintu na vítězného Němce Arnda Peiffera 22 sekund, ale francouzský biatlonista je mistrem stíhacích jízd a na olympijských hrách a mistrovství světa vyhrál pět z posledních sedmi závodů. Nor Johannes Thingnes Bö, který letos ve Světovém poháru zvítězil ve třech stíhačkách, má více než minutové manko. Krčmáře doplní z Čechů pouze Ondřej Moravec.

Pančochovou čeká finále slopestylu, favoritkou je Japonka Iwabučiová

Zato Šárka Pančochová se na prkně představí už ve finále slopestylu. Loni na stejné trati absolvovala Světový pohár a skončila devátá. Zlato v této disciplíně bude obhajovat Američanka Jamie Andersonová. Ve Světovém poháru si však vede lépe teprve šestnáctiletá Japonka Reira Iwabučiová, a pokud jí forma vydrží, stane se nejmladším olympijským vítězem v historii. A že se ve slopestylu mládí daří, dokázal už sedmnáctiletý Američan Redmond Gerard.

Závod na 1500 metrů Sáblíková vynechá, na startu bude Zdráhalová

Na rychlobruslařském oválu nastoupí Nikola Zdráhalová k závodu na 1500 metrů. Martina Sáblíková se sice také kvalifikovala, ale tuto pro ni okrajovou disciplínu vynechá a bude se soustředit na závod na pět kilometrů. Bohatou medailovou kolekci chtějí rozšířit Nizozemky, především Ireen Wüstová, která na této trati má už kompletní kolekci olympijských kovů.

Družstva čekají závěrečné volné jízdy v krasobruslení, finálový závod mají na programu akrobatičtí lyžaři v jízdě v boulích a také ženy ve skocích na lyžích. První a druhé jízdy pojedou sáňkařky včetně Terezy Noskové.

Pondělní olympijský program:

2:00 krasobruslení družstva - závěrečné volné jízdy,

2:00 slopestyle ženy - finále (Pančochová),

11:10 biatlon stíhací závod 10 km ženy (Vítková, Davidová, Puskarčíková, Jislová),

11:50 saně ženy - 1. a 2. jízda (Nosková),

13:00 biatlon stíhací závod 12,5 km muži (Krčmář, Moravec),

13:00 akrobatické lyžování boule muži - finále,

13:30 rychlobruslení 1500 m ženy (Zdráhalová),

13:50 skoky na lyžích ženy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články