Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chci zajet co nejlépe a překonat sám sebe, řekl odhodlaně Březina

Jsou to jeho třetí zimní olympijské hry a není tak náhodou, že ve startovní listině krasobruslařů patří k těm nejstarším. Michal Březina si užil zahajovací ceremoniál, ale nyní se už soustředí na svůj soutěžní program. Také do třetice by chtěl být okolo konečné desáté příčky, ale na konečné umístění se nesoustředí. Zajímá ho spíš předvedený výkon.

Michal Březina
zdroj: Reuters

Krasobruslař Michal Březina se zúčastnil už třetího zahajovacího ceremoniálu na zimní olympiádě. Po Vancouveru 2010 i Soči 2014 se tentokrát ale nachodil nejméně. "Bylo to kratší. Stadion nebyl tak velký. Ve Vancouveru se šlo velkou fotbalovou halou a v Soči se šlo velkým fotbalovým stadionem, takže se to obcházelo a bylo to delší," uvedl Březina k slavnostnímu nástupu národů.

Nejvíce ho uhranul nástup Korejců, kteří šli jako poslední. "Bylo strašně hezké vidět, jak se celá hala postavila, a všichni začali tleskat. Bylo to takové jiné, to člověk moc často nevidí," řekl. Názory na jednotný tým Korejců se různí, někomu není sportovně-politické gesto zástupců KLDR a Jižní Koreje příliš po chuti. "Slyšel jsem, že se to většině lidí spíš nelíbí. Ale těm, kteří byli na zahájení, když nastoupil korejský tým, se to očividně líbilo," dodal Březina.

Před samotným nástupem na stadion si Březina oživil oblíbenou činnost – sbírání odznáčků. Velká koncentrace nejrůznějších národů tomu perfektně nahrávala. "Ještě jsem je nespočítal, ale mám jich pár, které budou asi hodně cenné. Mám Jamajku, chytil jsem Ghanu, což bude jedna z těch hezčích. Snažil jsem se posbírat takové menší země, které tady mají jednoho, dva závodníky, například z Afriky," prozradil Březina.

Jinak se ale už soustředí na závodění. Do svého programu chce zařadit čtverné skoky s cílem umístit se co nejvýše, skoky ale musí ještě vypilovat. "Pojedu asi dva ve volné jízdě a jeden v krátkém programu. Pokud by se povedly všechny, tak první desítka by se asi dala, když zajedu čisté jízdy," řekl odhodlaně.

"Ale já se snažím nepřemýšlet nad tím, kde bych chtěl skončit. Já chci hlavně zajet co nejlépe a trošku překonat sám sebe. I kvůli tomu, co jsem předvedl v Moskvě na mistrovství Evropy. Chtěl bych zajet líp, než jsem zajel tam," připomněl Březina nevydařený krátký program a celkově osmé místo na kontinentálním šampionátu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články