Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do Pchjongčchangu vyrazil zbytek hokejového týmu i s trenérem Jandačem

Sedm hokejistů, kteří si ještě v úterý plnili extraligové povinnosti, a také hlavní trenér Josef Jandač odletěli za zbytkem mužstva do dějiště olympijských her v Jižní Koreji. Reprezentační kouč mohl cestovat s úlevou, všichni jeho svěřenci jsou totiž i po odehrání posledního zápasu v klubových barvách zdravotně v pořádku.

Patrik Bartošák před odletem do Pchjongčchangu
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Z ruzyňského Letiště Václava Havla cestovali společně vítkovický gólman Patrik Bartošák, brněnský obránce Ondřej Němec a útočníci Milan Gulaš s Tomášem Mertlem z Plzně, Petr Koukal z Hradce Králové a Michal Vondrka z Chomutova. Přestože v úterý nehrál ve Vítkovicích kvůli viróze, nechyběl ani kapitán Martin Erat. "Jsem celkem v pohodě," ujistil.

Šestatřicetiletý lídr mistrovského Brna míří už na čtvrtou olympiádu. Zahrál si v Turíně 2006, Vancouveru 2010 i v Soči 2014. "Jsem rád, že už je vše za námi a připravujeme se na to, co nás čeká. Těším se hrozně moc," dodal Erat, který očekává, že každý z hráčů bude mít zpočátku potíže s aklimatizací.

"Dva tři dny asi budeme nějak dospávat, ale musíme to zvládnout. Já už na tom i trochu pracoval. Poslední dva zápasy jsem nehrál a už jsem se snažil si vše uspořádat tak, abych byl stoprocentně připravený. A jak se poperu s dlouhou cestou? Dám si prášek na spaní a probudím se v Soulu," pousmál se zkušený forvard.

Podobné plány, jak přečkat desetihodinový let, měl i klubový spoluhráč Němec. "Kouknu asi na jeden film, pak přejdu na prášek na spaní a budu se snažit, abych byl zítra v pohodě a připravený na trénink. Z tohoto pohledu by bylo fajn skoro celý let prospat."

Hrozbu komplikací mohl po úterních extraligových duelech definitivně zažehnat trenér Jandač. "Byl jsem trošku v napětí, protože po nominaci zbývalo ještě dost zápasů. Nicméně včera už jsem ani moc nervózní nebyl. Myslím, že kluci už si trochu dávali pozor. Žádná omluvenka není a já snad poprvé nemusel dělat změny," ulevil si.

Až do pondělí bude národní tým v Soulu, kde ho čeká v neděli i generálka proti Finsku. Hned ve čtvrtek mužstvo vyjede k prvnímu tréninku v kompletním složení. "Jen se ubytujeme na hotelu a půjdeme na led. Máme jasno, ale poprvé to kluci uslyší až od nás a rád bych, aby to nebylo tak, že si vše někde přečtou," zakončil Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články