Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V norské nominaci jsou i Sörvik s Reichenbergem, brankář Volden ve výběru chybí

V nominaci Norska na olympijské hry nechybí dva zástupci z české extraligy. Do konečného pětadvacetičlenného výběru trenéra Pettera Thoresena se dostali i obránce Daniel Sörvik z Litvínova a útočník Aleksander Reichenberg ze Sparty. Na další dva, brankáře Larse Voldena a beka Nicolaie Bryhnisveena z jihlavské Dukly, se však nedostalo a do Koreje nezamíří.

Daniel Sörvik
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Sedmadvacetiletý Sörvik přišel do Litvínova před minulou sezonou a v té aktuální má na kontě z 38 zápasů 12 bodů za čtyři branky a osm asistencí. O dva roky mladší Reichenberg hraje v extralize prvním rokem a v 39 duelech zaznamenal 14 bodů za šest tref a osm přihrávek.

Zkušenosti z NHL mají z norského kádru obránce Jonas Holös z Fribourgu a útočník Patrick Thoresen z Petrohradu z KHL. Holös, spoluhráč českých útočníků Romana Červenky a Michala Birnera, nastoupil v 39 duelech za Colorado v sezoně 2010/11 a připsal si šest asistencí.

Patrick Thoresen v letech 2006 až 2008 za Edmonton a Philadelphii sehrál 106 utkání v základní části a nasbíral 24 bodů za šest branek a 18 přihrávek. Ve 14 duelech play-off zaznamenal dvě asistence. Kouč Petter Thoresen má v kádru oba syny, vedle hvězdy týmu Patricka nechybí ani Steffen ze Storhamaru.

V týmu je dalších osm krajánků ze Švédska, z nichž gólman Henrik Haukeland z celku Timra IK a útočník Martin Röymark z MODO Hockey působí v druhé nejvyšší soutěži. Dva hráči nastupují v Německu, jeden v EBEL a útočník Ludvig Hoff hraje v zámoří v NCAA za University of North Dakota. Devět hráčů si vysloužilo nominaci z norské ligy.

Norové vstoupí do základní skupiny C ve čtvrtek 15. února proti Švédsku a v dalších duelech je čeká Finsko a Německo.

Nominace hokejistů Norska na OH v Pchjongčchangu (14.-25. února):

Brankáři: Henrik Holm (Stavanger), Lars Haugen (Färjestad/Švéd.), Henrik Haukeland (Timra/Švéd.),

obránci: Johannes Johannesen (Stavanger), Henrik Ödegaard (Frisk), Alexander Bonsaksen (Iserlohn/Něm.), Stefan Espeland (Klagenfurt/EBEL), Jonas Holös (Fribourg-Gottéron/Švýc.), Erlend Lesund (Mora/Švéd.), Mattias Nörstebö (Frölunda/Švéd.), Daniel Sörvik (Litvínov/ČR),

útočníci: Kristian Forsberg, Eirik Salsten (oba Stavanger), Tommy Kristiansen, Niklas Roest (oba Sparta Sarpsborg), Ken André Olimb, Mathis Olimb (oba Linköping/Švéd.), Anders Bastiansen (Frisk), Steffen Thoresen (Storhamar), Ludvig Hoff (University of North Dakota/NCAA), Mats Rosseli Olsen (Frölunda/Švéd.), Aleksander Reichenberg (Sparta Praha/ČR), Martin Röymark (MODO Hockey/Švéd.), Patrick Thoresen (Petrohrad/KHL), Mathias Trettenes (Krefeld/Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články