Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Northug se v Koreji nepředstaví. Norové s jeho opomenutím neváhali

Norové potvrdili opomenutí Pettera Northuga v olympijské nominaci. Dvojnásobný olympijský vítěz se tak v Pchjongčchangu nepředstaví. Dvaatřicetiletý běžec na lyžích v letošní sezoně nenastupoval kvůli nemoci pravidelně. V nominaci norského olympijského výboru tak bude Northug chybět podobně jako biatlonová legenda Ole Einar Björndalen.

"Byl často nemocný, běžel jen pár závodů. A když už startoval, nebyl dost rychlý. Takže proto nakonec není v týmu," řekl sportovní šéf norské výpravy Tore Övrebö. Northug nesplnil interní kvalifikační kritéria a o jeho případné nominaci se prý na rozdíl od případu třiačtyřicetiletého Björndalena nevedla žádná diskuse.

Třináctinásobný mistr světa Northug sám s nominací do Koreje nepočítal. Ve Světovém poháru startoval jen začátkem prosince v klasickém sprintu v Lillehammeru, kde vypadl v kvalifikaci. Kvůli nemoci nemohl závodit před dvěma týdny na národním šampionátu a vynechal i víkendové závody SP v Planici, kde měl poslední šanci přesvědčit o formě.

Northug je jedním z nejznámějších a nejpopulárnějších norských sportovců. Na ZOH 2010 ve Vancouveru získal dvě zlata a bronz, se štafetou navíc přidal stříbro. O čtyři roky později v Soči vybojoval dva bronzy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články