Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Samková si v Moskvě nadvakrát dojela pro jubilejní desátý triumf v SP

Eva Samková vyhrála potřetí v sezoně závod Světového poháru ve snowboardcrossu. V Moskvě musela své jubilejní desáté vítězství v kariéře potvrdit v opakovaném finále, které se jelo znovu po nezvykle pozdě přijatém francouzském protestu kvůli špatnému otevření startovací brány. 

Radost Evy Samkové
zdroj: ČT4

"Bylo to trošku nepříjemné, ale nová zkušenost a je dobrý vědět, že zvládnu dvě finále za sebou a obě dvě vyhraju. Jsem ráda, že to takhle dopadlo," řekla Samková. "Ještě nikdy se mi na světáku nestalo, že bych dvakrát vyhrála finále a dostala jen jedny prize money."

Samková vyhrála třetí pohárový závod v řadě, do kterého nastoupila. Před ziskem bronzu na olympijských hrách v Pchjongčchangu se radovala v tureckém Erzurumu a minulý týden byl nejlepší ve španělské La Molině. 

Z kvalifikace v Moskvě postoupila Samková jako třetí. Vyřazovací jízdy měly šestičlenné obsazení jako na olympiádě a Samková v nich jezdila suverénně. Olympijská vítězka ze Soči vyhrála čtvrtfinále i semifinále a za umělého osvětlení a drobného sněžení zvládla jasně také finále. Po něm podala Francie protest kvůli tomu, že se údajně špatně otevřela startovací brána. Zástupci FIS nechali finále opakovat až po hodině a Samková projela cílem znovu první.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková ovládla třetí SP v řadě, tentokrát v Moskvě

V prvním finále dojela druhá Italka Michela Moioliová. V opakované jízdě se před ni dostala Francouzka Nelly Moenneová-Loccozová. Olympijské vítězce z Pchjongčchangu Moioliové i třetí místo stačilo k zisku křišťálového glóbu za celkové prvenství v seriálu.

Samková, která vynechala šest z jedenácti odjetých pohárových závodů, je v průběžném pořadí seriálu pátá a už si nepolepší. Ve Světovém poháru pojede jen nedělní sprint dvojic v Moskvě. Závěrečný díl za týden ve Veysonnaz vynechá.

Sára Veselková obsadila v Moskvě po nezdaru ve čtvrtfinále 19. místo. Jan Kubičík a Radek Vintr vypadli v osmifinále. 

SP ve snowboardcrossu v Moskvě:

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Moioliová (It.), 3. Bankesová (Fr.), ...19. Veselková (ČR).

Průběžné pořadí (po 11 z 12 závodů): 1. Moioliová 7610, 2. Trespeuchová (Fr.) 6340, 3. Bankesová 6200, ...5. Samková 4160, 37. Hopjáková (ČR) 335, 39. Veselková 295, 51. Louthanová (ČR) 24.

Muži: 1. Hämmerle (Rak.), 2. Vaultier (Fr.), 3. Visintin (It.), ...34. Kubičík, 35. Vintr (oba ČR).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 12 závodů): 1. Vaultier 7320, 2. Hämmerle 5840, 3. Pullin (Austr.) 5016, ...43. Kubičík 513,9, 71. Vintr 45,9, 79. M. Koudelka (ČR) 30,1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články