Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Samková si poranila operované rameno, ve Val Thorens nenastoupila do kvalifikace

Zdravotní komplikace musí před blížící se olympiádou v korejském Pchjongčchangu řešit snowboardcrossařka Eva Samková. Zlatá medailistka z Her v Soči nenastoupila kvůli zranění do kvalifikace ve francouzském Val Thorens. Při poslední tréninkové jízdě na závod Světového poháru si totiž při pádu poranila operované rameno. Z Val Thorens odletí do Prahy na vyšetření a vynechá další závod v Montafonu.

Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Fiala Břetislav

"Zítra ráno absolvuje rezonanci a odpoledne se potká s Pavlem Kolářem a jejím operatérem Robertem Freiem, kteří snad potvrdí, že bude všechno ok," uvedl trenér Marek Jelínek. "Pokud nebude připravena na další závod (za týden, pozn. autora) v Cervinii, tak určitě bude připravena na přípravu před olympijskými hrami," dodal.

I sama snowboardistka věří, že zranění není vážné. "Při druhé tréninkové jízdě jsem spadla v předposlední klopce. Udělala jsem zásadní chybu a spadla na břicho, takže mi trochu vypadlo rameno. Říkala jsem si dobrý, že to v klidu ani nebolí, ale rozhodli jsme, že dnes nebudu závodit," popsala.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková upadla v tréninku a poranila si rameno

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Vrchlabí má s rameny problémy dlouhodobě, loni na jaře si chirurgicky nechala opravit levé. Sezona začala snowboardcrossařům v září v argentinském středisku Cerro Catedral, kde Samková dojela sedmá a druhá. V průběžném pořadí prestižního seriálu jí patřila třetí příčka, ale vzhledem k zranění klesla na sedmé místo.

Do kvalifikace třetího podniku olympijské sezony, která byla kvůli nepříznivým podmínkám odložena z úterý, nastoupily pouze dvě Češky a do závodu neprošly. Vendula Hopjáková upadla, Kateřina Louthanová obsadila 33. místo. Z úterní kvalifikace mužů Jan Kubičík ani Radek Vintr nepostoupili.

Závody ve Val Thorens vyhráli pětinásobná mistryně světa Lindsey Jacobellisová z USA a Němec Paul Berg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články