Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Samková si v druhém závodu sezony dojela pro druhé místo

Cerro Catedral (Argentina) – Druhý závod letošního ročníku Světového poháru přinesl Evě Samkové druhé místo. Obhájkyně celkového prvenství nestačila v argentinském středisku jen na Američanku Lindsey Jacobellisovou a vylepšila sobotní sedmé místo. Třetí skončila vítězka úvodního závodu Francouzka Chloé Trespeuchová.

Eva Samková na trati v Sierra Nevadě
zdroj: Facebook autor: Eva Samková

Olympijská vítězka ze Soči Samková znovu suverénně ovládla kvalifikaci i čtvrtfinále, ale v semifinále se opět dostala do potíží. Nakonec ale v jedné ze zatáček z poslední příčky předjela všechny soupeřky a znovu vyhrála.

Ve finále dlouho vedla, avšak v druhé polovině trati se před ni dostala pětinásobná mistryně světa Jacobellisová. Přestože na ni Češka dotírala, americká hvězda vedení udržela a dosáhla 28. prvenství v SP.

"Kvalda dnes vyšla super, takže jsem byla nadšená. Pak se měnilo počasí a začalo to měknout. Ve finále jsem byla o kousíček druhá, ale jsem nadšená," řekla Samková. "Skvělý trénink, skvělý závod a skvělý příslib do podzimní přípravy! Ve finále Eva zaostala za Jacobellisovou skutečně jen o pár centimetrů," dodal trenér Marek Jelínek.

Jacobellisová se ujala vedení ve Světovém poháru, Samková se posunula za Trespeuchovou na třetí místo. Další závody jsou na programu až v polovině prosince ve Val Thorens.

Jan Kubičík vypadl stejně jako v sobotu ve čtvrtfinále, opět vyhrál Australan Alex Pullin. Vendula Hopjáková, která si v úvodním závodě 11. místem vytvořila maximum v seriálu, dnes nepostoupila z kvalifikace.

Výsledky SP ve snowboardcrossu v Cerro Catedral

Muži: 1. Pullin (Austr.), 2. Hämmerle (Rak.), 3. Dierdorff (USA), ...11. Kubičík (ČR).

Průběžné pořadí (po 2 z 12 závodů): 1. Pullin 2000, 2. Vaultier (Fr.) 860, 3. Perathoner (It.) 832, ...12. Kubičík 440.

Ženy: 1. Jacobellisová (USA), 2. Samková (ČR), 3. Trespeuchová (Fr.), ...v kvalifikaci 26. Hopjáková (ČR).

Průběžné pořadí (po 2 z 12 závodů): 1. Jacobellisová 1800, 2. Trespeuchová 1600, 3. Samková 1160, ...18. Hopjáková 290.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články