Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Samková, Hopjáková a Kubičík jdou do akce. Jsou na tom skvěle, hlásí kouč Jelínek

Cerro Catedral (Argentina) – Olympijská vítězka Eva Samková vstupuje do sezony, ve které bude svoje největší vítězství obhajovat. V Argentině startuje nový ročník Světového poháru ve snowboardcrossu dvěma závody. Ve středisku Cerro Catedral bude kromě Samkové na startu i Vendula Hopjáková a Jan Kubičík.

zdroj: ČT4

Samková a spol. takhle brzký začátek Světové poháru zažije poprvé. Před odjezdem na soustředění nevěděla, co od toho čekat. Má ale za sebou trénink na velké trati a vítězný přípravný závod.

Trenér Marek Jelínek si pochvaloval, jak sedmitýdenní soustředění Samkové i Hopjákové s Kubičíkem prospělo. "Jsou ve skvělé formě. Jak po fyzické stránce, kdy Evka už teď předčila úroveň před olympijskými hrami v Soči, tak po jezdecké, kdy čtyři pět měsíců před hrami jsou na tom všichni skvěle," uvedl trenér.

Poprvé se už před začátkem Světového poháru čeští snowboardcrossaři připravovali na trati, která dosahovala parametrů elitních závodů. "Posledních čtrnáct dnů jsme trénovali v nejjižnějším cípu Jižní Ameriky v Patagonii, mezi tučňáky a tuleni," řekl Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková vstupuje do sezony ve formě

Ve středu český tým trénoval v dějišti úvodního dílu SP. Jelínek byl u trati sám, protože kvůli poruše letadla a stávce místních zaměstnanců nestihli dorazit druhý trenér Jakub Flejšar ani fyzioterapeut Kryštof Kuba, který bývá u startu jako styčný trenér s vysílačkou. "Trénink byl výrazně složitější, hlavně pro mě, protože jsem ze svého stanoviště neviděl na celou trať a musel jsem pobíhat odshora dolů a snažit se natáčet na různá záznamová zařízení a používat dalekohled," řekl Jelínek. Závodníci se ale postupně zlepšovali a Jelínek věří, že Samková v pátek naváže na kvalifikační vítězství z uplynulé sezony.

Český tým je na soustředění na jižní polokouli od 23. července. V Argentině čeští reprezentanti trénují od poloviny srpna. Po závodech se vrátí domů, před dalším dílem SP bude tříměsíční pauza.

Do Argentiny Světový pohár zavítal naposledy v letech 2008 a 2009. Samková do nové sezony vstoupí jako obhájkyně celkového vítězství v SP.

Vyřazovací jízdy prvního závodu jsou na programu v sobotu. V neděli se odjedou kvalifikace i vyřazovací jízdy druhého závodu. Světový pohár pak bude pokračovat 12. a 13. prosince ve francouzském Val Thorens.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články