Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Triky, skoky, všeobecná pohoda. Snowboardisté závodí ve Špindlerově Mlýně

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) – Nejlepší snowboardisté včetně českých hvězd závodí v Krkonoších na desátém ročníku Snowjamu. V slopestylových kláních, která jsou součástí Světového poháru, nechybí ani Šárka Pančochová. Přímé přenosy sobotního semifinále a finále vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 10:30 a 13:50.

Z českých jezdců do páteční kvalifikace zasáhnou i Kateřina Vojáčková, Petr Horák, Martin Mikyska, Jan Nečas, Daniel Porkert a junioři Ladislav Hrstka, Daniel Kašpar, Kristián Salač, Jan Rovenský.

První ročník Snowjamu se uskutečnil v roce 2006 v Peci pod Sněžkou, o dva roky později se závod přesunul do Špindlerova Mlýna a od roku 2013 patří do seriálu SP. "Opravdu mě moc těší, že Snowjam se dožil tohoto výročí, a i letos to bude oslava snowboardingu," řekl zakladatel Snowjamu a bývalý olympionik Martin Černík.

Je nám líto, video expirovalo.
Špindlerův mlýn hostí 10. ročník prestižního Snowjamu

Bývalá vicemistryně světa ve slopestylu Pančochová skončila loni ve Špindlerově Mlýně třetí. "Moc se na Snowjam těším a doufám, že předvedu nejlepší triky," řekla při nedávném mistrovství světa v Sierra Nevadě, kde do finále neprošla.

Pořadatelé lákali ke startu mistryni světa v Big Airu Rakušanku Annu Gasserovou či Jamie Andersonovou z USA, ale ani jedna nejspíše nedorazí. "Ale přijede celá řada top jezdců a bude to pro fanoušky mazec," ujistil Černík a dodal: "Na Snowjamu se každý rok odjel nějaký nový trik a já jsem sám zvědavý, co přijde letos."

Vedle slopestylu se diváci tradičně mohou těšit v sobotu na večerní exhibiční Big Air. "A pak na narozeninový večírek," řekl Černík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články