Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Samková po nemoci skončila v kvalifikaci druhá

Montafon - Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková skvěle zvládla kvalifikaci na sobotní úvodní závod Světového poháru v Montafonu. Ačkoli nedávno prodělala angínu a její dnešní účast byla v ohrožení, v kvalifikaci měla lepší čas pouze Američanka Lindsey Jacobellisová, čtyřnásobná mistryně světa a vítězka rekordních 26 závodů SP. Druhé české závodnici Vendule Hopjákové postup mezi nejlepší šestnáctku unikl o 55 setin. Samková v Montafonu obhajuje předloňské prvenství, loni se v rakouském středisku SP nekonal.

Eva Samková
zdroj: Isifa/EPA

"Dneska ráno jsem se cítila o dost lépe, nebyla jsem unavená a ani první tréninková jízda nebyla špatná. Druhá byla ještě lepší," uvedla na Facebooku Samková. Kvalifikační jízdu označila za nejhorší. "Nedoskočila jsem skoky, byla jsem rozhozená na boulích, srovnala jsem se až v druhé části. S jízdou spokojená nejsem, ale druhá v kvaldě, to se počítá. Na startu asi nebudu nejlepší, nemám tolik síly, budu muset holky předjet v trati. Ale myslím, že to bude dobré, ta trať mi celkem sedí," dodala.

Celkem má trojnásobná juniorská mistryně světa v seriálu na kontě pět umístění na stupních vítězů, z toho tři na tom nejvyšším. Loni kvůli rehabilitaci po zlomenině nohy nejela žádný závod SP, letos by v celkovém hodnocení chtěla skončit do třetího místa. Dosud byla nejlépe čtvrtá v sezoně 2012/13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články