Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V U-rampě kraloval snowboardistům James, ženský závod opanovala Cai Xuetong

Kreischberg – Mistrovství světa v akrobatickém lyžování není ani v polovině, pro mnohé fanoušky ale přišel vrchol již dnes. Rozdělovaly se totiž medaile v královské snowboardingové disciplíně – závodu v U-rampě. Zatímco ženám kralovala Číňanka Cai Xuetong, mezi muži neměl konkurenci Australan Scotty James. 

Finálový závod provázela nepřízeň počasí. V Kreischbergu pršelo a měkký a těžký sníh komplikoval závodníkům život. Do U-rampy, jejíž kvalita se v průběhu závodu postupně zhoršovala, se první rozjely ženy. Šestici nejlepších od první jízdy kralovala Cai Xuetong výkonem 90.25. Číňanka svou známku ve druhé jízdě ještě vylepšila na 94.25 a suverénně si došla pro svůj první titul světové šampionky.

Druhé místo nakonec brala Španělka Queralt Castelletová, třetí skončila vítězka kvalifikace Clemence Grimalová. Populární Australanka Torah Bright ani jednu jízdu nedokázala odjet čistě a skončila bez medaile.

James neměl konkurenci

Životní závod jel v Rakousku Australan Scotty James. Dvacetiletý mladík vyhrál v Kreischbergu už kvalifikaci a konkurenci nenašel ani v desetičlenném finále. Hned první jízdou, za níž dostal 91.5 bodu, si zajistil zlatou medaili a dosáhl tak na největší úspěch kariéry.

Mistrovství světa naopak vůbec nevyšlo olympijskému vítězi Juriji Podlačikovi, Švýcar měl problémy už se samotným postupem z kvalifikace a ani ve finále se mu příliš nedařilo. Zlepšeným výkonem ve třetí jízdě se mu sice podařilo probít na třetí příčku, na medailových pozicích ale dlouho nevydržel. Z bronzové pozice ho sesadil Slovinec Tim-Kevin Ravnjak, druhý skončil Číňan Zhang Yiwei.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články