Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Na skokany čeká Turné čtyř můstků, Štursa odjel do Německa s respektem

Čeští skokani odjeli do dějiště prvního ze závodů klasického Turné čtyř můstků. Na úvod je čeká Oberstdorf, kvalifikace začíná v pátek. Do Německa zamířili Vojtěch Štursa, Čestmír Kožíšek a Roman Koudelka. Následná rakouská část turné bude tradičně k viděni i na ČT sport, kvalifikace v Insbruku startuje 3. ledna.

Vojtěch Štursa
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Čeští skokani se po třetině sezony trápí. Ve Světovém poháru je na tom nejlépe Štursa se třemi body. Do Oberstdorfu odjel s respektem, protože vloni ho nepovedená premiéra na turné rozhodila na zbytek sezony.

"Byl jsem na tom podstatně lépe, turné mě semlelo, od té doby se mi přestalo dařit. Těším se strašně, ale jedu tam s velkým respektem," řekla česká skokanská jednička Štursa.

Je nám líto, video expirovalo.
Skokani se chystají na Turné čtyř můstků

Do Německa zamířil ještě Kožíšek, kterého výkony na kontinentálním poháru vynesly do A týmu. A odjel také Roman Koudelka. "Počítam, že se zlepší. Natrénováno má z léta, na podzim měl výborné výsledky, byly tam nějaké bedny," uvedl asistent trenéra reprezentace Jaroslav Šimek.

Ten také doufá, že se povedlo eliminovat problémy okolo týmu. "Byly tam různé rušivé elementy. Doudfám, že to na kluky nebude mít vliv," dodal Šimek. S týmem po Obestrdorfu zamíří do Garmisch-Partenkirchenu, následovat bude Innsbruck a Bischofshofen. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Bischofshofen)

Skokani vyzkoušejí nový čip

Na letošním Turné čtyř můstků skokani vyzkoušejí nový čip, který by měl zaznamenat užitečná data týkající se odrazové a letové fáze. Na jeho vývoji spolupracovala Mezinárodní lyžařská federace FIS se švýcarskou firmou Swiss Timing.

FIS bude projekt testovat při závodech v Oberstdorfu a Innsbrucku, kde budou mít všichni skokani nainstalovaný čip za vázáním. "Získaná data budou pro skoky na lyžích obrovským obohacením. Bude to absolutní bomba," řekl rakouský šéftrenér Heinz Kuttin. Řadu zajímavých informací mohou díky tomu získat i televizní diváci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články