Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Český tým začal sezonu SP ve skocích na lyžích pátým místem

Klingenthal - Čeští skokani na lyžích Jakub Janda, Lukáš Hlava, Jan Matura a Roman Koudelka vstoupili pátým místem do nové sezony Světového poháru. Úvodní závod v Klingenthalu vyhrálo stejně jako vloni domácí Německo, které ve druhém kole předčilo po prvních pokusech vedoucí Slovinsko. Třetí skončili s velkým odstupem Rakušané.

Z českých reprezentantů se závod nejvíce vydařil Koudelkovi, který skočil 128,5 a 130 metrů. Janda přidal pokusy dlouhé 128,5 a 126,5 metru. Nejdelší skok dne předvedl Slovinec Peter Prevc, který v úvodním kole doletěl na 139 metrů.

Mistři světa z Norska doplatili na diskvalifikaci Anderse Fannemela kvůli nevyhovující kombinéze a do druhého kola nepostoupili. Stejný osud potkal i tým Ruska, v němž se proti zpřísněným pravidlům provinil Jevgenij Klimov.

V neděli je v Klingenthalu na programu závod jednotlivců. Před ním by se měla v rámci zkušebního kola uskutečnit kvalifikace, kterou museli pořadatelé v pátek kvůli silnému větru zrušit. Loňský závod v německém zimním středisku vyhrál Roman Koudelka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články