Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Všichni čeští skokani postoupili do hlavního závodu

Harrachov - Všichni čtyři čeští skokani na lyžích se představí v závodu na mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově. Z kvalifikace mezi čtyřicítku účastníků postoupili Roman Koudelka, Jakub Janda i Antonín Hájek, Jan Matura měl jako jeden z deseti nejlepších letců sezony účast jistou. V pátek budou na mamutím můstku na programu první dvě soutěžní kola, v sobotu se pod Čertovou horou uskuteční další dvě. V neděli budou závodit družstva. Přímé přenosy z celého soutěžního programu přinese ČT sport i náš web.

Jakub Janda
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Nejlepší pokus v kvalifikaci předvedl z Čechů Koudelka, který doletěl na 186 metrů a skončil třetí. Jistě postoupil i Janda, jemuž 179 metrů vyneslo osmé místo. Matura je v desítce předkvalifikovaných díky dvěma lednovým závodům SP v Kulmu, kde byl jednou šestý. Kvalifikaci skákal tréninkově a předvedl 185 metrů.

Trochu se o postup třásl Hájek, český rekordman totiž skočil jen 152,5 metru a postoupil jako předposlední. "Od prvních tréninků jsem neměl dobrý pocit, mám trošku problém s nájezdovým postavením, ale cílem je se kvalifikovat a to se povedlo. Doufám, že to v závodu bude lítat dobře," řekl Hájek v ČT.

Kvalifikaci v Harrachově vyhráli společně Nor Anders Bardala a Rus Dimitrij Vasilijev, který měl ze skokanů, bojujících o postup, nejdelší pokus (193 m). Diváci v prvním dnu šampionátu viděli pět letů za hranici 200 metrů. Nejdále létal Peter Prevc. Jeden z jeho pokusů měřil 212,5 a druhý 214 metrů, ale při dopadu si sáhl na sníh, za což by v závodu dostal bodové srážky.

Výsledky kvalifikace MS v letech na lyžích

1. Bardal (Nor.) 186,2 b (191,5 m) a Vasilijev (Rus.) 186,2 (193,5), 3. Koudelka 179 (186), ...8. Janda 166,1 (179), 29. Hájek 129,5 (152,5), ...Matura (všichni ČR) 185 m - účast měl jistou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články