Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Koudelka se nakonec ukáže v Turné čtyř můstků, i když jen jednou

Praha - Zdravotní stav skokana na lyžích Romana Koudelky se zlepšil natolik, že nakonec zasáhne do druhého závodu Turné čtyř můstků. Čtyřiadvacetiletý reprezentant nahradí Martina Cikla v kvalifikaci v Garmisch-Partenkirchenu.

"Koudelka pojede jeden závod Turné čtyř můstků, a ať dopadne jakkoli, tak ho pak stáhneme a odjede, aby dohnal tréninkový výpadek, který nabral," řekl Rostislav Jozífek, sportovní ředitel skokanského úseku lyžařského svazu.

Koudelka má dva a půl měsíce zdravotní problémy. Trápí ho zejména krční páteř, ale také ho často bolela hlava a měl potíže s bušením srdce. Minulý týden to vypadalo, že Turné čtyř můstků vynechá, jeho stav se však zlepšil a v pondělí skákal v Ramsau.

"Mám opožděný Vánoce: jedu do Ga-Pa a budu startovat v kvalifikaci. Chci zkusit konečně i závodění, ale nedělám si velké plány. Potřebuji dohnat tréninkové manko a bez ohledu na výsledek po Ga-Pa jedu domů k dalšímu tréninku. Příště budu závodit až v polovině ledna. Absolvoval jsem několik tréninkových skoků a cítím se zdravotně OK."

"Cítí se dobře. Párkrát si skočil a rozhodl se sám, že si chce skočit na oblíbeném můstku," řekl Jozífek. V Ga-Pa skončil Koudelka, pátý muž předminulého Turné čtyř můstků, nejlépe čtvrtý v roce 2008. V roce 2012 tam byl osmý.

Po závodu v Garmisch-Partenkirchenu se do sestavy kouče Davida Jiroutka nejspíše vrátí Cikl a absolvuje rakouskou část miniseriálu. Vrcholem letošní sezony je únorová olympiáda a následné mistrovství světa v letech na lyžích, které bude v polovině března hostit Harrachov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články