Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matura: Pokud bude štěstí, může být i výsledek

Harrachov – Hned šestice českých reprezentantů se představí v dnešním závodě Světového poháru v letech na lyžích v Harrachově. Nejlepší z nich Jan Matura doletěl v páteční kvalifikaci na hranici rovných 200 metrů, dařilo se i Čestmíru Kožíškovi. Kvalifikaci ovládl Slovinec Jaka Hvala. Přímý přenos závodu sledujte od 16:00 exkluzivně na našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Janem Maturou před sobotním harrachovským závodem v letech

Organizátoři očekávají v Harrachově účast až deseti tisíc diváků, kteří jsou navnaděni nedávnými vítězstvími Jana Matury z japonského Sappora a rádi by viděli český triumf i na domácí půdě. "To by bylo výborné, ale skoky na lyžích jsou nevyzpytatelné. Nicméně poslední dobou se ty výkony daří a uvidíme, jak se to dneska všechno sejde. Pokud bude štěstí, vyjdou dva dobré skoky, tak se dá očekávat i dobrý výsledek," věří Matura.

Matura do páteční kvalifikace ani nemusel nastupovat, jelikož do Harrachova nedorazil devátý muž průběžného leteckého pořadí světového poháru Němec Severin Freund, a český závodník se tak dostal do elitní desítky, která má start jistý. "Je to o poznání klidnější, když nemusím," usmíval se Matura ještě předtím, než si šel tréninkové skočit.

Bez šesti elitních skokanů

Chvíli dokonce uvažoval o tom, že by skákat nešel, neboť nad Harrachovem se zatáhla mračna a začalo sněžit. "Uvažoval jsem, jestli si mám vychutnat, že to mám jisté, vyzkoušet si to. Ale lidi, kteří přišli, si zasloužili vidět můj skok," uvedl.

Do závodu postoupili z Čechů krom Matury a Kožíška i Antonín Hájek, Roman Koudelka, Lukáš Hlava a Jakub Janda. Kožíšek za aktuálně nejlepším českým skokanem Maturou příliš nezaostal, dopadl na 196,5 metru a v kvalifikaci byl čtvrtý. V Harrachově chybí šest skokanů z elitní desítky průběžného pořadí světového poháru. Nepřijeli Němci Severin Freund a Richard Freitag, Norové Anders Bardal, Andres Jacobsen, Tom Hilde ani Rakušan Andreas Kofler. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články