Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sdruženáři skončili v generálce na MS v závodě družstev pátí

Soči - Čeští sdruženáři na světovém poháru v Soči, v posledním závodě družstev před mistrovstvím světa, skončili na pátém místě. Po třech letech se podařilo vyhrát závod seriálu Německu.

Němečtí sdruženáři
zdroj: EPA autor: ANATOLY MALTSEV

Českému kvartetu se v dějišti příštích olympijských her vydařila už první část, po níž bylo i díky skokům Miroslava Dvořáka a Tomáše Slavíka přes 130 metrů na šesté pozici. V běhu na 4 x 5 km pak Češi ještě o jedno místo výsledek vylepšili, když šestnáctiletý Tomáš Portyk porazil ve finiši Japonce Šuna Jamamota. O páté příčce družstva, jehož čtvrtým členem byl zkušený Pavel Churavý, musela rozhodnout cílová kamera.

Němce dovezl k prvenství lídr SP Eric Frenzel, jenž porazil o 2,7 sekundy úřadujícího vítěze seriálu Jasona Lamyho Chappuise z Francie. Třetí skončilo Rakousko. Generálkou na mistrovství světa ve Val di Fiemme budou příští víkend dva individuální závody v Astaně.

Závod SP v severské kombinaci v Soči - družstva:

1. Německo (Faisst, Rydzek, Kircheisen, Frenzel) 51:23,3, 2. Francie (Lacroix, Braud, Laheurte, Lamy Chappuis) -2,7, 3. Rakousko (Gruber, Druml, Klapfer, Denifl) -9,3, 4. Norsko -17,5, 5. ČR (Dvořák, Churavý, Slavík, Portyk) -1:38,0, 6. Japonsko stejný čas. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články