Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chtěla jsem vyhrát, ale podium je podium, radovala se Sáblíková po bronzové trojce

Martina Sáblíková se již snad zbavila zdravotních problémů, které ji provázely od začátku sezony, a poměrně úspěšně zvládla generálku na olympijské hry. V Erfurtu sice při Světovém poháru nedokázala vybojovat vytoužený triumf na trati 3000 metrů, i s třetím místem však byla nakonec vcelku spokojená. 

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP/Jens Meyer

"Jsem ráda, že jsem byla na pódiu, ale nejsem moc spokojená s projevem jízdy. Hned po závodě jsme si s Petrem (trenérem Novákem) řekli, že jsem to na rovině moc uspěchávala a jela spíše za časem než technicky. Strašně jsem si přála vyhrát a ke konci se mi to trošku vymstilo. Pódium je ale pódium, takže jsem spokojená," řekla Sáblíková.  

Za vítěznou Kanaďankou Ivanie Blondinovou zaostala o 1,05 sekundy. Vedle problémů s technikou, které přičítala dlouhé závodní pauze, nezvykle pomalu odstartovala. Na metě 200 metrů byla s časem 20,7 až čtrnáctá. "Pak už jsem kola držela, za což jsem ráda, ale ze začátku to mělo být o něco rychlejší," uvedla třicetiletá česká reprezentantka.

Sáblíková se po problémech se zády, které ji limitovaly na začátku sezony, rozhodla vynechat mistrovství Evropy na začátku ledna a věnovala se léčbě a dohánění tréninkového manka. A tento krok si pochvaluje. "Záda vydržela a musím říct, že jsem celkem překvapená, že jsem to skoro necítila. Byly v pohodě," řekla.

Dlouhá pauza se na jejím výkonu projevila. "V závodním tempu jsem toho mnoho nenajezdila. Absolvovala jsem dvoukola, tříkola. Odpíchnu se od toho a budu dál bojovat," uvedla Sáblíková, která teď bude trénovat na suchu a v závěru příštího týdne v předstihu odletí do Koreje. Chce se totiž řádně aklimatizovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková si na 3000 m v Erfurtu dojela pro bronz

"Budu trénovat týden na suchu, na led se dostanu až 1. února. Ale i tak si myslím, že se toho dá hodně udělat. Pro fyzičku určitě. A přímo v dějišti olympiády pak budu trénovat do rychlosti. Snad to dobře dopadne," přála si trojnásobná olympijská šampionka, která bude v Pchjongčchangu obhajovat zlato na pětce a stříbro na trojce z her v Soči.

Na olympiádu odjede s tím, že v sezoně dosud nevyhrála žádný závod Světového poháru. To ale příliš neřeší, hlavní pro ni je, že je zdravotně v pořádku. "To je důležitější. Nejsem ve srabu jako při úvodních Světových pohárech. Bedna je bedna. Kdybych byla dnes pátá, bylo by to horší. Třetí místo je ještě v pohodě," dodala Sáblíková. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články