Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Závody i relax. Sáblíkovou čeká letošní poslední Světový pohár

Letošní poslední závodní víkend čeká na rychlobruslaře ve čtvrtém podniku Světového poháru v Salt Lake City. Závody v USA vyvrcholí kvalifikace na olympijské hry v Pchjongčchangu, kam se již Martina Sáblíková a Karolína Erbanová na svých hlavních tratích prakticky kvalifikovaly. Na patnáctistovce by měla mít zajištěnou účast i Nikola Zdráhalová. "Obecně mám ráda svěťáky v Americe a Kanadě," řekla Sáblíková.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP

"V Salt Lake je krásné počasí, azuro, když se podívám z okna, tak vidím obrovské město a hory. Strašně se mi to líbí, úplně mě to nabíjí. Mám z toho pozitivní náladu. Lidi tady jsou hrozně v pohodě," uvedla Sáblíková, která se do Utahu přesunula z Calgary, kde závodila minulý týden.

Trojnásobná olympijská vítězka si starty v zámoří užívá. "Jsem tu na závodech, ale je to pro mě i celkový relax. Mám ráda místní dráhy - tuhle i tu v Calgary," řekla Sáblíková.

V Salt Lake City ji čeká hlavní start v neděli, kdy pojede trojku. Do pátečního programu se nezapojí, v sobotu uvažuje o startu na 1500 metrů. V Calgary si na patnáctistovce zajela nejlepší čas sezony a naznačila, že se s bolestmi zad postupně vypořádává.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková si v Calgary dojela pro 4. místo na trati 3000 metrů

"Jela jsem všechna kola stejně, což je super. Nezkapala jsem a cítím, že bych mohla jezdit i rychleji. Teď ale bohužel nemám sílu. Až budu moct skákat a posilovat, budu se zlepšovat," uvedla Sáblíková.

Ví, že dokáže jet dobré tempo. "Je vidět, že tělo je připravené, že jsme dobře trénovali, ale sílu v odrazu teď prostě nemám," dodala Sáblíková, která stále čeká v sezoně na výhru. Jejím nejlepším výsledkem je dosud třetí místo ze závodu na 5000 metrů ve Stavangeru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články