Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Matadorku Novotnou zřejmě vystřídá na olympijských hrách nadějná Sejpalová

Pouze Michaela Sejpalová by měla zastupovat české rychlobruslení na krátké dráze na únorových olympijských hrách. Devatenáctiletá závodnice se kvalifikovala na trati 1500 metrů, Mezinárodní bruslařská unie (ISU) však její start oficiálně potvrdí až 10. prosince.

Michaela Sejpalová (vlevo)
zdroj: ČTK/AP

Rychlobruslaři a rychlobruslařky na krátké dráze o start na olympiádě bojovali v úvodních čtyřech dílech Světového poháru v Budapešti, nizozemském Dordrechtu, Šanghaji a Soulu. Sejpalová se jako jediná Češka vešla mezi 32 postupujících na patnáctistovce, na dalších tratích nikdo neuspěl.

Pod pěti kruhy tak bude chybět nejúspěšnější česká reprezentantka v historii Kateřina Novotná, která usilovala o pátý olympijský start. "Na jednu stranu je to zklamání, na druhou stranu trochu úleva. Počítala jsem s tím, že se něco podobného může stát. Bylo by pěkné se tam představit, ale svět se nezboří," řekla Novotná, která po sezoně plánuje ukončit kariéru a chce se věnovat trénování.

Je nám líto, video expirovalo.
Shorttrackařka Sejpalová je na hraně olympijské nominace

Sejpalové pomohl k olympijskému startu v Pchjongčchangu zejména výsledek ze Šanghaje, kde dokázala postoupit do semifinále. Doposud největším úspěchem svěřenkyně trenéra Jarmila Hrůzy je šesté místo ze závodu na 1500 metrů na mistrovství světa v loňském roce, kdy se jako první Češka v historii probojovala do finálové jízdy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články