Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sáblíková kariéru po Pchjongčchangu neukončí. Závodit bude i po Hrách

Praha – Martina Sáblíková změnila plány. Trojnásobná olympijská vítězka původně chtěla ukončit rychlobruslařskou kariéru už po Hrách v Pchjongčchangu, nakonec se ale rozhodla, že chce závodit i po nich.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP autor: Fredrik Varfjell

"Už se to trošku změnilo. Konec jsem odložila a chtěla bych dál pokračovat," řekla Sáblíková na akci Českého olympijského výboru v Praze. "Hlavně proto, že si myslím, že ještě můžu mladším něco předat, a navíc i celá rodina mi říká, že bych to, pokud budu zdravotně v pořádku, balit neměla. Abych si to užívala, dokud můžu," uvedla trojnásobná olympijská vítězka a mnohonásobná mistryně světa.

Královna dlouhých tratí, na kterých ovládla jedenáctkrát za sebou Světový pohár, si nový termín konce kariéry nestanovila. "Neslibuji, že budu závodit do olympiády 2022, ale pokud nepřijde nějaký zdravotní problém, budu jezdit dál," řekla Sáblíková.

Rozhodně prý ale nenapodobí svou kamarádku a rychlobruslařský vzor Claudii Pechsteinovou. Pětačtyřicetiletá německá závodnice se také chystá do Pchjongčchangu. "Tak dlouho určitě závodit nehodlám," uvedla svěřenkyně trenéra Petra Nováka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková chce po olympiádě v Pchjongčchangu pokračovat v kariéře
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články