Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Sáblíková: Jsem spokojená, forma z minulé sezony nikam neutekla

Calgary - Martina Sáblíková vstoupila do nové rychlobruslařské sezony potvrzením tradiční vysoké výkonnosti. Trojnásobná olympijská vítězka se v prvním díle Světového poháru v Calgary úspěšně popasovala s náročným programem a vyhrála závod na 3000 metrů. Na poloviční distanci byla třetí, v závodě s hromadným startem čtvrtá a na kilometru si vytvořila osobní rekord. "Byl to super víkend," pochvalovala si Sáblíková. Vedle individuálních startů se společně s Nikolou Zdráhalovou a Natálií Kerschbaummayr představila i v týmovém závodě, v němž skončily deváté. Sáblíková tak v Kanadě vynechala jen pětistovku.

Sport
zdroj: ČT4

"Celkově jsem opravdu hodně spokojená, protože vidím, že forma z minulé sezony nikam neutekla. Také mám velkou radost, že si i holky z týmu jezdí osobáky a pořád se zlepšují," řekla Sáblíková. Věří, že tým má před sebou velkou budoucnost. "Oproti minulému roku, kdy jsme ho jeli na prvním svěťáku v Japonsku, to teď bylo nebe a dudy. Když se ještě zlepšíme, můžeme i v týmovém sprintu pomýšlet na kvalifikaci na olympiádu," věří.

Náročný program v Calgary už ale na sobě v neděli cítila. Hlavně v závěrečném hromadném závodě, v němž skončila čtvrtá. "Šla jsem do toho s tím, že zabojuju o nějaké body. Už jsem neměla síly na finiš, ty předchozí starty byly znát," přiznala svěřenkyně trenéra Petra Nováka. "Na to, jak jsem byla vyždímaná, je čtvrté místo hodně dobré a mám radost ze skvělého výsledku Niki," poukázala Sáblíková na šesté místo Zdráhalové.

Seriál Světového poháru pokračuje o víkendu v Salt Lake City. Předtím ale plánovala vyrazit někam pořádně se najíst. "Dám si pořádný hambáč," plánovala. "Před závody jsem jedla skoro pořád těstoviny, tak se těším na změnu," dodala Sáblíková, kterou v USA čeká v pátek na úvod závod na 5000 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková dojela třetí na 1500 metrech, je z toho český rekord
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články