Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Zdráhalová zajela limit pro SP, Sáblíková maximum

Inzell (Německo) - Sedmnáctiletá rychlobruslařka Nikola Zdráhalová na závodech v Inzellu splnila na trati 1500 metrů limit pro start ve Světovém poháru a v elitním seriálu doplní Martinu Sáblíkovou a Karolínu Erbanovou. Trenér Petr Novák tím získal šanci sestavit družstvo pro závod týmů a s největší pravděpodobností ji využije.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková se chystá na Soči v nové kombinéze

Zdráhalová, která se rychlobruslení věnuje tři roky, zajela čas 2:04,73. Limit pro účast v SP je 2:05 minuty. "Její zlepšení je až neskutečné. Limity navíc atakuje na všech čtyřech tratích a věřím, že se jí je podaří v příštím týdnu pokořit," řekl Novák.

Radost mu dělají i výkony dalších tří juniorek Natálie Kerschbaummayrové, Elišky Dřímalové a Sáry Pavlíčkové. "Jsem přesvědčen, že některá z nich zajede limit i na trojku a tím bychom získali možnost nasadit do mistrovství Evropy ve víceboji třetí rychlobruslařku. Vyjeté místo máme už teď, ale doposud jsem neměl nikoho třetího, kdo by se na start mohl postavit," uvedl Novák.

V Inzellu potvrzuje svou připravenost na začátek sezony dvojnásobná olympijská šampionka Sáblíková, která v závodu na 1500 metrů zajela čas 1:56,72, což je její maximum na evropských tratích. "Ukazuje se, že trénink v létě byl dobrý," pochvaloval si na startu olympijské sezony Novák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články