Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ledecká jde do boje. O medaili přemýšlet nechce

Sierra Nevada (Španělsko) – Evě Samkové útok na medaili na mistrovství světa nevyšel, a tak se podobně jako předloni pokusí získat cenný kov pro českou výpravu Ester Ledecká. V paralelních slalomech patří zimní "obojživelnice" k největším favoritkám.

Samková jezdila v Sierra Nevadě pod ostrými paprsky slunce, z neděle na pondělí se ale zatáhlo a svahy zbarvené dooranžova saharským pískem zasypal čerstvý sníh. Sněžit by mělo i v době úterního paralelního obřího slalomu, ve středu je pak na programu paralelní slalom, v kterém bude jednadvacetiletá Ledecká obhajovat titul z Kreischbergu.

Ledecká v této sezoně ve Světovém poháru třikrát vyhrála a jednou dojela druhá a je jednoznačně adeptkou na stupně vítězů. "Já na to takhle nekoukám. Je ošemetné o tom mluvit nebo si myslet, že jsem jasný favorit a jedu si pro medaili. To bych v životě neřekla, budu se snažit odevzdat, co mám natrénováno," řekla.

S pokorou přistupuje ke každému závodu odjakživa. Naučila se to mimo jiné od dědečka Jana Klapáče, mistra světa v ledním hokeji. "Povídali jsme si o tom, že ve sportu to je nahoru dolů a není to jednoduchý. A poznala jsem, že člověk mockrát prohraje, snad víckrát než vyhraje," řekla vítězka SP z minulé sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Na vstup do MS se chystá Ester Ledecká

Kopec příjemný na jízdu

V pondělí si při volném ježdění poprvé vyzkoušela závodní kopec. "Moc se mi líbil. Má příjemný sklon a k cíli to trošku padá. Jsou tam dva nebo tři hupy. Těším se, bude to příjemný na jízdu," řekla dcera zpěváka Janka Ledeckého.

K soupeřkám Ledecké patří Ruska Aljona Zavarzinová či Japonka Tomoka Takeučiová, kterou Ledecká porazila ve finále v Turecku o tři setiny. Dobře jezdí také Švýcarka Patrizia Kummerová či Rakušanka Ina Meschiková. Do soutěže zasáhnou vedle Ledecké i dva čeští jezdci. Sedmatřicetiletý Viktor Brůžek je již na osmém šampionátu a premiéru si odbude Adam Počinek, který dosud nikdy nestartoval ani v závodu Světového poháru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články