Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Finále slopestylu ovládl Belgičan Smits, druhý skončil překvapivě Huber

Sierra Nevada - O největší překvapení se ve finále slopestylu postaral Švýcar Nicolas Huber, který má za sebou pouze osm závodů a nyní na světovém šampionátu skončil druhý. Překonat ho dokázal pouze Belgičan Seppe Smits. Mezi ženami zvítězila reprezentantka Kanady Laurie Blouinová. Češi do finálového klání z kvalifikace nepostoupili.

Závod ve slopestylu
zdroj: ČTK/Taneček David

Čeští zástupci skončili na mistrovství světa před branami slopestylového finále. Šárka Pančochová ve čtvrteční kvalifikaci zajela svůj vůbec nejhorší výkon na mistrovství světa a skončila na 24. místě z celkem 33 startujících.

"Nejsem z toho odvařená, protože by bylo příjemné odjet jízdu a postoupit do finále, což by bylo v klidu, kdyby se mi podařilo odjet jízdu," řekla ke kvalifikaci Pančochová, kterou na šampionátu ještě čeká příští týden soutěž v big airu. Klára Vojáčková obsadila se ziskem 48 bodů 16. příčku.

Zatímco ženské finále čítalo osm závodnic, na start mužských finálových jízd se postavilo šestnáct snowboardistů, kteří postoupili ze dvou kvalifikačních skupin. Z českých účastníků se k finále nejvíce přiblížil Petr Horák, k posunu do další části soutěže mu chybělo šest bodů a skončil jednadvacátý. Jan Nečas dojel na 49. místě, 51. příčku bral Daniel Porkert. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězem v slopestylu na MS se stal Belgičan Smits

Finále slopestylu ovládl Belgičan Seppe Smits, který porazil druhého Nicolase Hubera ze Švýcarska o 8,15 bodu. Právě Huberova druhá příčka se stala překvapením celého závodu. Dvaadvacetiletý snowboardista startoval ve Světovém poháru pouze jednou a skončil na 27. místě. Jeho koníčkem je především freeride, tedy jízda ve volném terénu. Třetí místo obsadil Bris Chris Corning.

Pětadvacetiletý Smits si zopakoval triumf ve slopestylu z roku 2011 z jiného španělského střediska La Moliny. K tomu má ze světových šampionátů dvě stříbra a jeden bronz v big airu. Blouinová, jejímž maximem ve Světovém poháru jsou dvě druhá místa, zvítězila se ziskem 78 bodů těsně před Novozélanďankou Zoi Sadowskou Synnottovou (77,50). Bronz získala obhájkyně titulu Japonka Mijabi Onicukaová. Dvacetiletá Kanaďanka vybojovala seniorský titul čtyři roky po triumfu ve slopestylu na juniorském světovém šampionátu.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Sierra Nevadě (Španělsko):

Snowboarding - Slopestyle:

Muži: 1. Smits (Belg.) 91,40, 2. Huber (Švýc.) 83,25, 3. Corning (USA) 82,50, ...v kvalifikaci 21. Horák, 49. Nečas, 51. Porkert (všichni ČR).

Ženy: 1. Blouinová (Kan.) 78,00, 2. Sadowská Synnottová (N. Zél.) 77,50, 3. Onicukaová (Jap.) 77,40, ...v kvalifikaci 16. Vojáčková, 24. Pančochová (obě ČR).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články