Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Areály pro lyžařské mistrovství světa v Liberci jsou hotové

Liberec - Sportovní areály pro mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci-Vesci a na Ještědu jsou již hotové. Ve čtvrtek a v pátek projdou kolaudací poslední stavby - například parkovací dům a garáže pro rolby v Horním Hanychově, cesta od lanovky ke skokanským můstkům na Ještědu a úpravy v běžeckém areálu ve Vesci. Minulý týden převzalo město 254 nových bytů pro účastníky mistrovství světa v Zeleném Údolí.

"Přijali jsme poslední státní dotaci na mistrovství světa. Šlo o více než 80 milionů korun," řekl liberecký primátor Jiří Kittner. Téměř polovina dotace putovala do parkovacího domu pod Ještědem, kam se vejde okolo 400 aut. Na dokončení běžeckého areálu ve Vesci a skokanského areálu na Ještědu přispělo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy bezmála 44 milionů korun. Garáže pro rolby stály státní pokladnu přes dva miliony korun. 

"Dalších 32 milionů jsme do zázemí pro mistrovství světa vložili ze svého rozpočtu a od ministerstva je už zřejmě nedostaneme. Třeba vybavení bytů v Zeleném Údolí nás vyšlo na 11 milionů a rekonstrukce cesty od lanovky ke skokanským můstkům na sedm milionů korun," upozornil Kittner.









Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články