Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dušková s Bidařem po krátkém programu útočí na nejlepší výsledek v kariéře

Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař je na mistrovství světa po krátkém programu třináctá a útočí na nejlepší výsledek na světové akci v kariéře. Čeští krasobruslaři si dnes v Miláně vylepšili osobní rekord a s přehledem pronikli mezi šestnáct dvojic, které si mezi 28 účastníky zajistily právo startu ve volných jízdách. Vedení se díky druhé nejvyšší známce historie ujali olympijští šampioni Aljona Savchenková a Bruno Massot z Německa. MS pokračuje přímým přenosem ve čtvrtek od 10:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sportovní dvojice Dušková, Bidař
zdroj: ČTK/AP

Bandáž na koleni Duškové sice stále připomínala listopadovou operaci, ale největší naděje českého krasobruslení se představily v ještě lepší formě než při vydařeném debutu pod pěti kruhy. Bidař se vyhnul i chybičce při trojitém toeloopu, který ho v Koreji trápil. "Jsem za toho toeloopa strašně rád, protože na olympiádě při něm byla malá chyba," řekl po závodě mezinárodní federaci ISU.

Juniorští mistři světa z roku 2016 si posunuli osobní rekord na 66,29 bodu. O 39 setin vylepšili výkon z krátkého programu na loňském ME v Ostravě, kde sedmým místem vstoupili do seniorské kategorie. Svou známku z olympijských her překonali přibližně o tři body. "Máme z našeho hodnocení radost. Je lepší než na olympiádě a to byl náš hlavní cíl," komentoval to devatenáctiletý Bidař. "Udělali jsme krok kupředu, ale pořád máme hodně co zlepšovat," doplnila osmnáctiletá Dušková.

Průběžná 13. příčka je o místo lepší než pozice, které dosáhli na loňském MS i na únorové olympiádě. Ve čtvrteční volné jízdě ale mohou útočit na další posun vzhůru. Od dvanáctého severokorejského páru Rjom Te-ok, Kim Ču-sik je dělí jen tři setiny bodu.

Za prvním světovým titulem s Massotem vykročila pětinásobná šampionka Savchenková, která sbírala tituly s Robinem Szolkovým. Na rozdíl od olympijských her, kde Massot skočil jen dvojitý salchow, zvládli krátký program bez větší chyby a získali za něj 82,98 bodu. Pouze jízda Taťjany Volosožarové a Maxima Traňkova na ZOH 2014 byla hodnocena výše.

Na povedený olympijský krátký program navázali evropští šampioni Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov, kteří za německými reprezentanty zaostali o 1,69 bodu. Za vedoucím duem je zhruba šestibodová propast, z třetího místa půjdou do volných jízd Francouzi Vanessa Jamesová a Morgan Cipres.

Výsledky krátkého programu sportovních dvojic na MS v krasobruslení:

1. Savchenková, Massot (Něm.) 82,98, 2. Tarasovová, Morozov (Rus.) 81,29, 3. Jamesová, Cipres (Fr.) 75,32, 4. Zabijaková, Enbert (Rus.) 74,38, 5. Della Monicaová, Guarise (It.) 72,53, 6. Čcheng Pcheng, Jang Ťin (Čína) 71,98, ...13. Dušková, Bidař (ČR) 66,29.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články