Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Březina bude ve volné jízdě dotahovat ztrátu, taneční páry se těší na drama

Ostrava - Na ME v Ostravě se rozhodne o dalších držitelích medailí. Nejprve půjde do finále soutěž tanečních párů, v níž jsou tři nejlepší dvojice natěsnány v rozmezí jen o něco málo větším, než je jeden bod. Dvojnásobnou českou účast uvidí diváci ve volných jízdách mužů, kde se představí Michal Březina (8.) a Jiří Bělohradský (20.). Volné jízdy tanečních párů sledujte na ČT2 a ctsport.cz od 13:25. Volné jízdy mužů jsou na programu ČT sport a ctsport.cz od 17:45.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Březinu stál lepší umístění pád, a tak nyní bude muset dohánět bodovou ztrátu. Nic ale ztracené není. "Všichni mi říkají, že jezdím lépe, když útočím zezadu. Tak uvidíme. Šest bodů je trojitý lutz. Body jsou dané a může se stát cokoliv," řekl Březina a poukázal na svoji ztrátu na třetího Alexeje Byčenka, který získal o osm bodů více.

"Osmé místo není zase tak špatná výchozí pozice na volnou jízdu. Útočit se dá i z desátého místa, už to předvedli i jiní. Výsledek bych až tak moc neřešil. V sobotu půjdu na led a pokusím se zajet co nejlépe," uvedl šestadvacetiletý krasobruslař. Představí se i druhý český zástupce, průběžně dvacátý Jiří Bělohradský.

Hned ve svém premiérovém vystoupení ohromil fanoušky v Ostravě Fernández, jenž do svého programu zařadil kombinaci čtverného a trojitého toeloopa nebo čtverného salchowa a vše bez problémů zvládl. Vede tak o téměř deset bodů před druhým Rusem Kovtunem.

STARTOVNÍ ČASY ČESKÝCH REPREZENTANTŮ:

18:30 Jiří Bělohradský
20:32 Michal Březina 

Je nám líto, video expirovalo.
Březina: Zabral jsem do axela více než normálně

Taneční páry čeká těsné finále

V soutěži tanečních párů se už neobjeví mladý český pár Nicole Kuzmichová a Alexandr Sinicyn, kteří obsadili v krátkých tancích 26. místo a do volných jízd nepostoupili. Obhájce titulu Francouze Gabrielu Papadakisovou a Guillauma Cizerona mezitím předčili trochu překvapivě italští rivalové Anna Cappelliniová a Luca Lanotte, kteří jsou po bodové srážce druzí, a vedoucí Rusové Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov.

Elitní trojici ale dělí jen 1,17 bodu. "Udělali jsme dvě chyby v závěru, což mě mrzí, ale jinak to byla dobrá jízda," řekla Papadakisová. Na zlatý hattrick francouzští mistři světa nemyslí. "Chceme jednoduše zajet dobře a být co nejlepší," podotkl Cizeron.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články