Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juniorští mistři světa Dušková a Bidař slaví vítězství v Ostravě

Ostrava – Juniorští mistři světa Anna Dušková a Martin Bidař zvítězili na Grand Prix - Czech Skate v ostravské Ostravar aréně. Navzdory chybám ve volných jízdách uhájili těsný náskok před druhými Rusy Aminou Atakchanovou a Iljou Spiridonovem.

Česká sportovní dvojice začala svou volnou jízdu slibně, povedl se jí sólový trojitý toeloop. Jenže pak přišlo zaváhání partnerky v kombinaci a na závěr jízdy, když už docházely síly, zaškobrtl naopak Bidař. K premiérové výhře na závodu juniorské Grand Prix dopomohl náskok po krátkém programu, nakonec česká dvojice získala 161,49 bodu a druhé Rusy porazila o více než bod a půl.

"Na konci už nebylo moc sil, což bylo asi také vidět. Volná nebyla lepší než těch, kteří byli za námi, ale náskok nám stačil," okomentoval finále Bidař. "Věděli jsme, že to nebude úplně dobré. Nezáleželo nám na tom, jestli budeme první nebo druzí. Je začátek sezony, musíme se zlepšovat," zdůraznil český reprezentant.

Českou dvojici čeká v Ostravě i lednové mistrovství Evropy dospělých, juniorské jedničky tak musejí trénovat dvoje jízdy. "Větší tlak na sobě necítíme, ale bude to pro nás teď těžší, protože pojedeme i seniorské závody," uvedla Dušková.

Českým barvám přinesla radost hned první disciplína. Taneční pár Nicole Kuzmichová a Alexandr Sinicyn vybojoval v osobním rekordu vylepšeném o více než osm bodů druhé místo za vítěznými Američany Lorraine McNamaraovou a Quinnem Carpenterem.

Usilovná příprava přináší zlepšení a naději do budoucích velkých závodů. "Vyšel nám dobrý start, je to výsledkový pokrok. Vždycky pilně trénujeme, z bruslařské strany se zlepšujeme," uvedl Sinicyn. Před letošním světovým šampionátem si čeští tanečníci kladou vysoké cíle. "Chceme být do desítky, možná i do pětky," dodal Sinicyn.

Výsledky Grand Prix juniorů v krasobruslení v Ostravě

Sportovní dvojice: 1. Dušková, Bidař (ČR) 161,49, 2. Atachanovová, Spiridonov (Rus.) 159,94, 3. Liuová, Johnson (USA) 145,54.

Taneční páry: 1. McNamaraová, Carpenter (USA) 159,30, 2. Kuzmichová, Sinicyn (ČR) 142,69, 3. Ušakovová, Někrasov (Rus.) 136,10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články