Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Březina může na mistrovství světa v Bostonu napravit pokažené ME

Boston - Nejlepší český krasobruslař Michal Březina si může na mistrovství světa spravit chuť po nevydařeném evropském šampionátu, kde ho selhání ve volné jízdě srazilo až na desátou příčku. Mužská soutěž začne hned v úvodním dnu šampionátu v americkém Bostonu. Vedle Březiny budou Česko reprezentovat ještě jeho sestra Eliška a taneční pár Cortney Mansourová, Michal Češka. Přímé přenosy z mistrovství světa sledujte od středy do neděle večer na ČT sport a našem webu. První startuje exkluzivně na našem webu v 16:45.

Je nám líto, video expirovalo.
Začíná MS v krasobruslení, Březina napravuje nepovedené ME

Březina v aktuální sezoně v závodech zatím marně hledá jistotu ve čtverných skocích. Na mistrovství světa skončil v letech 2010 a 2011 dvakrát čtvrtý, ale od té doby měly jeho výsledky sestupnou tendenci. Loni byl patnáctý.

Favority na medaile je třeba mezi muži hledat jinde. Tím největším bude olympijský šampion Japonec Juzuru Hanju, který ve finále Grand Prix posunul světový rekord až na 330,43 bodu. Přes třísetbodovou hranici se dostal ještě obhájce titulu Javier Fernández ze Španělska.

Poprvé od roku 2013 bude na mistrovství světa startovat Kanaďan Patrick Chan. Trojnásobný světový šampion se vrací po roční závodní pauze a po čtvrtém místě ve finále Grand Prix se blýskl triumfem na mistrovství čtyř kontinentů.

Po roční pauze vyplněné exhibicemi se k závodění vrátila také Japonka Mao Asadaová. Trojnásobná mistryně světa ale skončila až šestá ve finále Grand Prix a nebude největší favoritkou na titul.

Tato role patří Rusce Jevgeniji Medveděvové, která vyhrála finále Grand Prix i evropský šampionát. Na paty by jí měly šlapat především obhájkyně světového stříbra Japonka Satoko Mijaharaová a stříbrná medailistka z lednového ME, další Ruska Jelena Radionovová.

Program MS v krasobruslení:

30. března, 16:45 - taneční páry (krátký tanec), PP ctsport.cz

31. března, 0:15 - muži (krátký program), PP ČT sport a ctsport.cz

31. března, 18:10 - ženy (krátký program), PP ctsport.cz

1. dubna, 1:30 - taneční páry (volné tance), PP ČT sport a ctsport.cz

1. dubna, 19:15 - sportovní dvojice (krátký program), PP ctsport.cz od 20:30

2. dubna, 0:45 - muži (volné jízdy), PP ČT sport a ctsport.cz

2. dubna, 18:55 - sportovní dvojice (volné jízdy), PP ctsport.cz

3. dubna, 1:00 - ženy (volné jízdy), PP ČT sport a ctsport.cz

3. dubna, 19:55 - exhibice, PP ČT sport a ctsport.cz

Ruská sportovní dvojice Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov
zdroj: ČTK/AP/ autor: Petr David Josek

Titul ve sportovních dvojicích budou obhajovat Kanaďané Meagan Duhamelová a Eric Radford. Nebudou to ale mít jednoduché, protože se po zdravotní pauze na scénu vrátili olympijští šampioni Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov.

Poté co museli kvůli partnerovu zranění vynechat mistrovství Evropy, budou na MS startovat i další Rusové Xenia Stolbovová a Fjodor Klimov, kteří před Kanaďany vyhráli finále Grand Prix.

Do bojů o medaile bude chtít zasáhnout také pětinásobná mistryně světa Aljona Savchenková, kterou čeká na světové scéně debut s novým partnerem Brunem Massotem. Na mistrovství Evropy byli druzí.

Mezi tanečníky přijeli titul obhajovat Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron. Polovinu sezony sice museli kvůli zranění vynechat, ale vrátili se titulem na mistrovství Evropy.

Jejich největšími konkurenty by měli být vítězové finále Grand Prix Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje z Kanady, mistři světa z roku 2014 Italové Anna Cappelliniová a Luca Lanotte nebo američtí sourozenci Maia a Alex Shibutaniovi, kteří vyhráli mistrovství čtyř kontinentů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články