Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Sourozenci Březinovi obhájili domácí krasobruslařské tituly

Třinec - Krasobruslař Michal Březina obhájil na společném šampionátu Česka, Slovenska, Polska a Maďarska v Třinci národní titul. Totéž se v kategorii žen povedlo i jeho devatenáctileté sestře Elišce Březinové. 

Je nám líto, video expirovalo.
Březina nedal na domácím krasobruslařském šampionátu soupeřům šanci

Pětadvacetiletý olympionik a člen Stadionu Brno vyhrál s výraznou převahou 40 bodů před Ukrajincem Igorem Rezničenkem, hájícím barvy UKS Ochota Varšava, a Jiřím Bělohradským ze Stadionu Cheb.

Březina byl před blížícím se lednovým mistrovstvím Evropy v Bratislavě s vystoupením v Třinci spokojen, byť se nevyhnul pádům a drobným chybám. "Já myslím, že ta jízda, kterou jsem tu zajel, byla hodná národního šampiona. Myslím, že forma jde správným směrem. Mám ještě dost času na všem zapracovat," řekl Březina.

Na odstranění technických nedostatků má ještě pět týdnů. V Třinci se utvrdil, že je na dobré cestě. "Abych řekl pravdu, jsem nadmíru spokojený. Bylo tam pár chybiček jak v kraťasu, tak ve volné, ale musím říct, že tak, jak jsem tu sezonu začal, tohle byl prozatím můj nejlepší výkon. A to je pozitivní zjištění směrem k Bratislavě," řekl Březina.

Dvojnásobný účastník olympijských her a bronzový medailista z mistrovství Evropy 2013 by prý mohl na Slovensku mířit vysoko. "Musím pokračovat v tom, co dělám, a dotáhnout to teďka na sto procent. Ale jestli to takhle bude pokračovat, což musím zaklepat, protože v tréninku je vše v pohodě, tak v Bratislavě se budeme mít na co těšit," prohlásil.

Na domácím šampionátu triumfoval podruhé za sebou a celkově získal třetí seniorský titul. Přestože na domácím poli momentálně Březina nemá konkurenci, motivace mu neschází. "Já myslím, že každý chce mít titul národního šampiona. Kdybych řekl, že to beru jen jako přípravu a trénink, tak to rozhodně ne. Jsem rád, že ten titul mám," řekl Březina. 

Jeho sestra Eliška se na zlato v Třinci nadřela daleko více. Michaela Lucie Hanzlíková s Annou Duškovou za ní zaostaly pouze o pět bodů. Až čtvrtá byla účastnice olympijských her v Soči Elizaveta Ukolová. 

Mezinárodní mistrovství ČR v krasobruslení v Třinci, společný šampionát ČR, Slovenska, Maďarska a Polska:

Muži: 1. Březina (TJ Stadion Brno) 223,55, 2. Reznichenko (Pol.) 183,51, 3. Bělohradský (HC Stadion Cheb) 178,30, 4. Myzyk (Pol.) 171,50, 5. Kotlařík (TJ Stadion Brno) 167,14, 6. Bidař (BK České Budějovice) 163,95.

Ženy: 1. Rajičová (SR) 177,05, 2. Tóthová 157,88, 3. Medgyesiová (obě Maď.) 146,27, 4. Březinová (TJ Stadion Brno) 140,79, 5. Hanzlíková (SKK Karlovy Vary) 135,74, 6. Dušková (USK Praha) 135,71. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články