Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Mistry světa ve sportovních dvojicích se stali Duhamelová a Radford

Šanghaj – Kanadští krasobruslaři Meagan Duhamelová a Eric Radford završili životní sezonu ziskem světového titulu v kategorii sportovních dvojic. Na šampionátu v čínské Šanghaji je na stupně vítězů doprovodily dvě domácí dvojice. Stříbro mají mladí Suej Wen-ťing a Chan Cchung, bronzovou medailí se s kariérou rozloučili Pchang Čching a Tchung Ťien. Program pokračuje v pátek od 3:20 volnými jízdami tanečních párů, sledujte je živě na webu ČT sport.

Meagan Duhamelová a Eric Radford
zdroj: ČTK/AP

Duhamelová a Radford celou sezonu udivovali svými výkony, vyhráli všechny závody včetně finále Grand Prix a mistrovství čtyř kontinentů. Na světovém šampionátu v boji o vytoužené zlato také do volné jízdy zařadili obtížný sólový trojitý lutz. Nebyli úplně bezchybní, ale drobná zaváhání při dopadu odhozeného čtverného salchowu a při sólové piruetě je o titul nemohla připravit.

Ve známce za techniku je však o 47 setin bodu předčili devatenáctiletá Suej Wen-Ťing a dvaadvacetiletý Chan Cchung. Někdejší trojnásobní juniorští mistři světa jako jediní z medailových kandidátů předvedli naprosto precizní volnou jízdu, kterou navíc ozdobili čtverným twistovaným skokem. I když za programové komponenty získali méně bodů než Kanaďané, stačilo jim to k posunu ze třetího místa po krátkém programu na stříbrnou pozici. Při čtvrté účasti na seniorském MS mají poprvé medaili.

Alespoň bronzovou příčku uhájili Pchang Čching a Tchung Ťien, kteří původně plánovali ukončit kariéru už po loňské olympiádě, ale nakonec si ji s vidinou MS na domácím ledě ještě o rok prodloužili. Partnerka ve volné jízdě plánovanému druhému dvojitému axelu v sekvenci ubrala jednu otáčku a partner se k ní nebezpečně blížil při sólové piruetě, ale na mimořádném celkovém dojmu to nic nezměnilo. Ve známkách za programové komponenty tato dvojice všechny konkurenty předčila a udělala medailovou tečku za dlouholetou kariérou. Společně bruslí od roku 1993.

Až na pátém místě skončili evropští šampioni Juko Kavagutiová a Alexandr Smirnov z Ruska. Nezopakovali vystoupení z kontinentálního šampionátu ve Stockholmu a řadou chyb včetně pádu u odhozeného rittbergeru se vyřadili z boje o medaile.

Mistrovství světa v krasobruslení v Šanghaji:

Ženy - po krátkém programu: 1. Tuktamyševová 77,62 b., 2. Radionovová (obě Rus.) 69,51, 3. Mijaharaová 67,02, 4. Murakamiová 65,48, 5. Hongová (všechny Jap.) 62,17, 6. Li C'-ťün (Čína) 61,83, ...27. Březinová (ČR) 43,37.

Sportovní dvojice - konečné pořadí: 1. Duhamelová, Radford (Kan.) 221,53, 2. Suej Wen-ťing, Chan Cchung 214,12, 3. Pchang Čching, Tchung Ťien 212,77, 4. Pcheng Čcheng, Čang Chao (všichni Čína) 206,63, 5. Kavagutiová, Smirnov 198,91, 6. Tarasovová, Morozov (všichni Rus.) 198,46.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články