Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kostnerová dostala distanc na 16 měsíců. Zamlčela doping expřítele

Řím - Italská krasobruslařka Carolina Kostnerová, bronzová medailistka ze Soči, obdržela zákaz činnosti na rok a čtyři měsíce. Podle verdiktu antidopingového soudu italského olympijského výboru napomáhala bývalému příteli Alexi Schwazerovi při krytí dopingu. Sedmadvacetiletá mistryně světa z roku 2011 obvinění vždy popírala.

Žalobce Italského olympijského výboru (CONI), podle něhož Kostnerová o Schwazerově dopingu věděla a pomáhala mu vyhýbat se kontrolám, původně požadoval trest na čtyři roky a tři měsíce. Během dnešního slyšení návrh snížil na dva roky a tři měsíce, antidopingový soud ovšem vynesl ještě mírnější verdikt.

Distanc Kostnerové začne platit okamžitě, což znamená, že bronzová medailistka z OH v Soči bude moci případně závodit na OH v Pchjongčchangu v roce 2018. Pětinásobná evropská šampionka si momentálně dopřává roční pauzu od závodění a o své budoucnosti se zatím nerozhodla. Proti rozhodnutí CONI se může odvolat k mezinárodní arbitráži CAS.

Schwazer, jenž na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008 ovládl chodecký závod na 50 kilometrů, byl o čtyři roky později vyloučen z londýnské olympiády poté, co před ní měl pozitivní test na EPO. Chodec se následně k dopingu přiznal a dostal trest na tři a půl roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články