Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bobrovová se Solovjovem ovládli poprvé v kariéře ME v tancích na ledě

Záhřeb – Ruskou dominancí skončilo mistrovství Evropy v tancích na ledě, které poprvé v kariéře opanovala ruská dvojice Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov. Při absenci obhájců titulu Nathalie Péchalatové a Fabiana Bourzata z Francie odrazili nápor krajanů Jeleny Ilinychové a Nikity Kacalapova a po dvou stříbrech se dostali až na stupínek nejvyšší. Na třetí pozici skončil italský pár Capelliniová a Luca Lannotte. Českým reprezentantům se příliš nevedlo, když Lucie Myslivečková a Neil Brown skončili čtrnáctí.

Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov
zdroj: Getty Images

Boj o zlato byl nebývale vyrovnaný. Jako první nastoupili Bobrovová se Solovjovem, kteří po krátkém tanci těsně vedli. Za vystoupení, v němž na ledě ztvárnili příběh nešťastné lásky, získali nejvyšší známku v dosavadní kariéře, jen sedmnáct setin pod stobodovou hranicí.

Jejich krajané Ilinychová a Kacalapov pak předvedli rovněž technicky výborné vystoupení na hudbu z filmu Duch, a dokonce se ve volném tanci dostali o 16 setin přes 100 bodů. V součtu obou částí soutěže ale za zkušenějšími krajany zaostali o jedenáct setin. Po loňském bronzu však ve věku osmnácti a jednadvaceti let získali už druhou evropskou medaili. 

Je nám líto, video expirovalo.
ME v krasobruslení 2013 Chorvatsko

Po technické stránce vůbec nejlepší volný tanec předvedli Cappelliniová a Lanotte na hudební doprovod z filmu Kmotr. Italové však za vedoucím duem o něco zaostali ve známce za programové komponenty a na posun vzhůru jim to nestačilo. Díky známce přes 99 bodů však s přehledem uhájili svou první velkou medaili. Dočkali se jí po osmi letech spolupráce.

Myslivečková s Brownem si pro volný tanec zvolili hodně moderní hudbu. Navzdory jednobodovému odpisu za příliš dlouhou zvedanou figuru si výkonem 74,10 bodu o zhruba 5,5 bodu vylepšili osobní rekord a oproti loňskému ME poskočili o pět míst vzhůru.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Záhřebu:

Ženy - krátký program: 1. Sotnikovová (Rus.) 67,61 ,b. 2. Kostnerová 64,19, 3. Marcheiová (obě It.) 58,22, 4. Tuktamyševová (Rus.) 57,18, 5. J. Helgessonová 55,04, 6. V. Helgessonová (obě Švéd.) 54,77, ...30. Březinová (ČR) 40,98.

Taneční páry - konečné pořadí: 1. Bobrovová, Solovjov 169,25, 2. Ilinychová, Kacalapov (všichni Rus.) 169,14, 3. Cappelliniová, Lanotte (It.) 165,80, 4. Rjazanovová, Tkačenko (Rus.) 157,77, 5. Coomesová, Buckland (Brit.) 152,95, 6. Zhiganshinová, Gazsi (Něm.) 147,28, ...14. Myslivečková, Brown (ČR) 124,62.

Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články