Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

S novým trenérem k prvním velkým medailím, plánuje Březina

Praha - Krasobruslař Michal Březina v létě vyměnil německý Obersdorf za americký Hackensack, změnil i trenéra a svá rozhodnutí si po několika měsících pochvaluje. Věří, že pod vedením úspěšného ukrajinského kouče Viktora Petrenka už v příštím roce dosáhne na první velkou medaili na evropském nebo světovém šampionátu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Pozitivní je hlavně změna prostředí. Obersdorf je malá vesnice, kde končí silnice. Teď bydlím půl hodiny od New Yorku, největší metropole světa. Tady mají čtyři ledové plochy, mohu si vybrat, kde chci jezdit, v kolik chci jezdit, jak dlouho," řekl Březina novinářům na čtvrteční akci Českého olympijského výboru v Praze.

Naplno se již rozběhla i spolupráce s Petrenkem, se kterým se nejprve vzájemně poznávali. "Na začátku jsme nevěděli, co si můžeme dovolit a co může jeden čekat od druhého. Teď v Rusku na Grand Prix to bylo dobré, závod vypadal jinak než první (Grand Prix)," poukázal dvaadvacetiletý krasobruslař na třetí místo v Moskvě.

Už si i zvykl na to, že třiačtyřicetiletý zlatý medailista z olympiády v Albertville je klidnější než trenéři, které znal dosud. "Když je nějaký problém, není výbušný. Někdy to možná chybí, ale na druhou stranu, řevem se nic nevyřeší. Někdy samozřejmě člověk potřebuje seřvat až na podlahu, ale od toho tam je Galina (Zmijevská), která je povahově stejná jako (bývalý trenér) Fajfr," uvedl Březina, na jehož přípravě se podílí i někdejší Petrenkova trenérka.

Březina se v závěru minulého týdne představil na mistrovství republiky, závod v polském Těšíně ale pro nemoc nedokončil. Do nedělního volného programu už nenastoupil. "Měl jsem osmatřicet teplotu, nemělo smysl chodit na led. Proto jsme to utnuli. Důležité je, abych byl fit na mistrovství Evropy," poukázal na důležitý závod v polovině ledna.

Na úplné vyléčení mu stačily čtyři dny, kdy jen ležel a potil se. "Kdyby bylo potřeba, asi bych ten závod odjel. Doktor mi říkal, že můžu bruslit. Ale nemělo to smysl. Do šestnácti jsem chodil na kontroly každý měsíc, protože jsem měl problémy se srdcem. Nemělo smysl to hrotit," podotkl.

Na kontinentálním šampionátu v Záhřebu bude Březina patřit mezi medailové adepty. Brněnský rodák se bude snažit prolomit sérii čtvrtých míst. Těsně pod stupni vítězů skončil už dvakrát na ME i na mistrovství světa. "Je pravda, že se mě všichni ptají, jestli už to zlomím. Odpověď je prostá, musím zajet. Musím přestat řešit, jestli budu čtvrtý, druhý, první nebo desátý. Musím zajet. Nečekat na medaili, ale prostě si ji vzít," dodal Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články