Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krasobruslařská hvězda Kim Ju-na při návratu zazářila

Dortmund/Soči - Olympijská vítězka v krasobruslení Kim Ju-na se vrátila po 19 měsících na soutěžní led ve velkém stylu. Na soutěži NRW Trophy v Dortmundu vyhrála krátký program výkonem 72,27 bodu, kterým dosáhla suverénně nejlepšího hodnocení v sezoně. O více než čtyři body překonala výkon Japonky Mao Asadaové z podniku Grand Prix NHK Trophy v Mijagi. 

Kim Ju-na
zdroj: EPA autor: YURI KOCHETKOV

"Udělala jsem jednu chybu, ale jinak jsem spokojená," uvedla Kim Ju-na, která se představila v soutěži poprvé od zisku stříbra na mistrovství světa v loňském roce v Moskvě. Dvaadvacetiletá korejská hvězda má v plánu pokračovat do olympijských her v Soči, po nichž ukončí kariéru definitivně.

Kim Ju-na porazila v souboji na dálku svou rivalku Asadaovou, která opanovala finále Grand Prix v Soči. V krátkém programu tam dosáhla "jen" známky 66,96, její celkový součet činil 196,80, kterým suverénně vyhrála.

Japonská stříbrná olympijská medailistka z Vancouveru triumfovala ve finále Grand Prix potřetí v kariéře. Mezi muži vyhrál poprvé její krajan Daisuke Takahaši. Exmistr světa se dočkal triumfu po třech druhých a jednom třetím místě přesto, že při úvodním čtverném skoku upadl a při trojitém skoku se dotkl rukou ledu.

Po soutěži proto neskrýval rozpaky. "Vyhrál jsem, ale mám před sebou hodně práce. Dost úkolů mě ještě čeká," uvedl dvojnásobný vicemistr světa. Kanaďan Patrick Chan, který v minulých dvou sezonách dominoval finále Grand Prix i světovým šampionátům, skončil třetí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články