Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Češky vybojovaly proti Dánsku téměř ztracený zápas, s Ruskem pak prohrály

České curlerky mají za sebou další velmi těsný a nervy drásající duel. Tým Anny Kubeškové dokázal proti Dánsku na poslední chvíli otočit nepříznivý průběh, zachránil se ziskem tří bodů v desátém endu a v tom dodatečném urval důležité vítězství 9:8. Na tým Ruska však večer našeho času nestačil a prohrál 5:9.

Ežen Kolčevská
zdroj: WCF autor: Jeffrey Au

Byl to trochu bláznivý curling. Po úvodním otrkávání získal tým skipky Angeliny Jensenové čtyři body. Ale jakým způsobem. Po sérii drobných chyb došlo na měření a výsledek byl pro Češky hodně nemilý. U tří kamenů se zjišťovalo, zda se dotýkají kruhů. Verdikt? Dva dánské jen velmi těsně ano, třetí už naštěstí nikoli.

Český tým, ve kterém na pozici jedničky nastoupila podobně jako proti Švédsku místo Kláry Svatoňové Ežen Kolčevská, se tak dostaly do nezáviděníhodné pozice. Ztráta se jen velmi těžko smazávala. Do závěrečného endu šly české hráčky s tříbodovým mankem.

Nevídaná česká koncovka

Dánkám na konci utkání nic nevycházelo. Jeden z jejich kamenů šel nuceně ze hry, protože ho jedna z hráček vypustila až za hog line, skipka Jensenová poté místo take outu český kámen na kruzích jen posunula. Stále ovšem bylo byť jen vyrovnání v nedohlednu. Dánský kámen, vůbec ten nejlepší, byl perfektně skrytý. Kubešková se odhodlala zahrát tzv. angle raise. Neskutečná věc se podařila. O svůj guard se podařilo zbavit se dánské hrozby a ještě svým vlastním kamenem zabodovat.

Rozhodl extra end. Dánky nevyužily výhody a na už dost nevyzpytatelném ledu chybovaly více než Češky. Místo závěrečného draw na střed kruhů, se žulový balvan vypuštěný z rukou Jensenové zastavil o ten český, který byl bezpečně nejlepším.

Američanky se v tabulce dotáhly na Češky

Poté, co Češky v dalším utkání podlehly Rusku 5:9, jsou průběžně stále na páté příčce a stále tak jsou ve hře o postupová čtyři místa do play-off. Stejně bodů ale má i výběr USA.

V kanadském North Bay čeká české curlerky ještě pět utkání. Hned ve čtvrtek to budou zápasy se Švýcarskem a Německem.

Výsledky MS v curlingu žen

ČR - Dánsko 9:8 po dodatečném endu, Rusko - ČR 9:5, Kanada - Skotsko 8:6, Švédsko - Švýcarsko 5:4, Korea - Čína 12:3, Švýcarsko - Dánsko 7:5, Švédsko - Německo 8:4, Skotsko - Japonsko 10:7, Korea - USA 9:8 po dodatečném endu, Dánsko - Itálie 8:7, Kanada - Korea 8:4, USA - Čína 8:4.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 8/0, 2. Kanada 7/0, 3. Korea 6/2, 4. Rusko 5/2, 5. ČR a USA 4/4, 7. Japonsko 3/4, 8. Čína a Švýcarsko 3/5, 10. Itálie, Dánsko a Skotsko 2/6, 13. Německo 1/6.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články