Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Po třetí výhře přišla těsná porážka od favoritek. Češky na MS nestačily na Švédky

Po důležitém vítězství nad Itálií 11:7 v extra endu Češky nestačily na suverénní Švédky, které si drží neporazitelnost po výhře 8:6. České curlerky se tak po šesti duelech dělí o pátou příčku společně s Číňankami, Japonkami a Američankami se shodnou bilancí tří výher a tří porážek.

Anna Kubešková
zdroj: ČTK/AP

Tým Anny Kubeškové po dvou úvodních nezdarech předváděl náramný curling. Proti Italkám se Češkám v poslední době nedařilo, teď jim ale dokázaly oplatit porážku z domácí olympijské kvalifikace a zapsaly si třetí výhru na šampionátu v řadě.

První polovina duelu českým hráčkám nevyšla úplně podle představ. V pátém endu Italky dovedně skrývaly dva lepší kameny na kruzích a po několika drobných chybách hrála v závěru Kubešková pod tlakem. Neustála ho a při české výhodě si zapsaly dva body Italky.

"Do druhé části jsme šli za stavu 3:5 a o pauze jsme si řekli, že musíme zahodit respekt a přidat na šťávě," popsal situaci na svém blogu trenér Karel Kubeška.

Povedlo se. Český tým se vrátil do zápasu dvojkou, navíc poté dokázal využít chyb soupeřek a do desátého endu šel s náskokem jednoho bodu. Jenže Kubešková místo dvou vyrazila jen jeden z lepších italských kamenů a pokračovalo se v extra endu.

V závěru ovšem Italky chybovaly a skvěle zapracovala Alžběta Baudyšová hrající tradičně jako trojka. Skipka Diana Gaspariová už měla situaci hodně těžkou a závěr nezvládla.

Program mistrovství světa v kanadském North Bay je neúprosný. Češky mají za sebou náročná utkání. "Večerní trénink nás vyčerpal už úplně. Ráno má polovina týmu posunutou snídani a doufám, že všichni budou fit," poznamenal Kubeška.

Poté stál v cestě možná vůbec nejtěžší soupeř - olympijské vítězky ze Švédska. Severský tým vedený Anou Hasselborgovou ještě ani jednou neprohrál a i na tomto turnaji hraje ve vynikající formě, což potvrdil také proti českým curlerkám. Po čtyřech endech vedly Švédky už 5:0, jenže tým okolo skipky Kubeškové se nevzdal.

Dvakrát se dotáhl na rozdíl dvou bodů, a to v sedmém a devátém endu, ale ztrátu ze začátku zápasu už Češky nedohnaly. Po výsledku 8:6 si Švédky udržely neporazitelnost, Češky přes prohru zůstávají na děleném pátém místě.

Mistrovství světa v curlingu žen v North Bay (Kanada):

ČR - Itálie 11:7, Švédsko - ČR 8:6, Čína - Rusko 8:7, Švýcarsko - Skotsko 10:2, Švédsko - Korea 9:7, Korea - Itálie 8:7 po dodatečném endu, Čína - Japonsko 11:4, Skotsko - Německo 8:5, Kanada - Dánsko 10:5, USA - Švýcarsko 7:5, Rusko - Japonsko 7:4, Německo - Itálie 10:7 po dodatečném endu.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 6/0, 2. Kanada 5/0, 3. Korea 4/1, 4. Rusko 4/2, 5. ČR, Čína, Japonsko a USA 3/3, 9. Švýcarsko 2/4, 10. Itálie 2/5, 11. Dánsko 1/4, 12. Německo a Skotsko 1/5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články