Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi porazili v dramatickém zápase Rusko a jsou dál ve hře o play-off

Čeští curleři mají po čtyřech zápasech vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek. Po včerejších neúspěších tentokráte tým Jiřího Snítila zvítězil nad Ruskem 7:5 a zůstává ve hře o postup do play-off pro nejlepší tři celky. 

Jindřich Kitzberger
zdroj: WCF autor: Richard Gray

Češi rozehráli duel s Rusy skvěle. Využili výhodu posledního kamene a vstoupili do utkání dvojkou. Navíc ihned ukradli dva body při své nevýhodě a vedli už 4:0. Jenže pak začal tým kolem ruského skipa Alexeje Timofjejeva hrát výrazně lépe a Jiřímu Snítilovi se nedařilo bodovat.

Rusové v rozmezí čtyř endů Čechům třikrát uzmuli po bodu a srovnali stav. Nedokázali ovšem v té chvíli využít psychické převahy a osmém a devátém endu opakovaně chybovali. V předposledním dějství to dokonce vypadalo na jejich vyšší bodový zisk, po sérii "zahozených" kamenů však získali jen bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující kameny utkání Česko - Rusko

Definitivně bylo jasno až po naprosto přesném Snítilově draw v posledním okamžiku. O výhře a české radosti rozhodovalo několik centimetrů.

České curlery čekají ještě tři zápasy, v pátek s Čínou a Itálií a v sobotu s Nizozemskem. Na olympiádu se z Plzně dostanou v každé kategorii dva týmy. Prvním krokem k úspěchu je postup ze základní části do tříčlenného play-off.

Výsledky kvalifikačního turnaje v curlingu o postup na OH

Muži: ČR - Rusko 7:5, Čína - Nizozemsko 7:5, Itálie - Německo 6:4, Finsko - Dánsko 9:10.

Pořadí: 1. Čína, Dánsko, Itálie 3 výhry/1 porážka, 4. ČR, Německo 2/2, 6. Finsko, Nizozemsko, Rusko 1/3.

Ženy: ČR - Dánsko 9:5, Čína - Itálie 5:8, Lotyšsko - Finsko 10:5,

19:00 ČR - Finsko, Německo - Itálie, Lotyšsko - Dánsko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články