Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trápení nekončí. České curlerky musejí místo postupu myslet na záchranu

Tým Anny Kubeškové si ve středu připsal další dvě porážky, vidina postupu mezi nejlepší čtyřku se rozplynula a naopak se velice reálným stal boj o záchranu. Češky nejdříve nestačily na Skotky (4:8) a pak podlehly suverénním Švédkám 4:9. Ve čtvrtek zakončí své představení na mistrovství Evropy proti domácím Švýcarkám.

Skipka českého týmu Anna Kubešková
zdroj: WCF autor: Richard Gray

Skotky hrály od úvodu ve výborné formě. Hned v prvním endu skórovaly třemi kameny. Češky sice stačily odpovědět dvojkou, hráčky z Ostrovů však briskně kontrovaly. Klíčovým se stal čtvrtý end, Kubešková mohla nelehkým double také outem vybojovat českou čtyřku, ale nepovedlo se a tým skipky Eve Muirheadové bral jedničku při své nevýhodě.

Skotky si náskok už nenechaly vzít, zjednodušily hru a dovedly utkání do vítězství předčasně už po osmém endu. "V tomto utkání jsme hrály opravdu dobře, holky hrají skvěle," pochválila tým skotská skipka.

Skotské curlerky si vítězstvím zajistily postup stejně jako Švýcarky výhrou 8:3 nad nevyzpytatelnými Turkyněmi. Oba týmy se připojily k neporaženým Švédkám.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky prohrály se Švédskem a budou hrát o udržení

Severský celek kolem skipky Anny Hasselborgové byl nad síly i českých hráček. Alžbětu Baudyšovou nahradila Ežen Kolčevská a na pozici tři se posunula Tereza Plíšková. 

Nepomohlo to. Úspěšnost téměř všech Češek hluboce zaostávala za neomylnými Švédkami. Rozhodnuto bylo v podstatě už po čtvrtém endu, kdy Seveřanky zahrály trojku při své nevýhodě a ujaly se vedení 8:1.

Dva české body v pátém endu už nic výrazného změnit nemohly.

Na sestupových pozicích tlačenice

Češky se nyní musejí strachovat o záchranu mezi elitou. Na svém kontě mají jen dvě vítězství a uzavírají celkové pořadí spolu s Maďarskem, Tureckem a Dánskem. Poslední dva týmy sestupují. Osmý celek hraje baráž o účast na mistrovství světa.

Jako poslední se do čtveřice pro play-off prosadily Italky. Poněkud šťastně. Dánky měly totiž vítězství na dosah, jenže nechaly dvakráte při své výhodě soupeřkám v posledních endech body. V dodatečném dokonce závěrečným kamenem netrefila dánská skipka Madeleine Dupontová kruhy.

Čeští curleři zatím stoprocentní

V mužské části je situace kolem postupu nejasná. Jistotu účasti v bojích o medaile mají Švýcaři a Švédové, o další dvě pozice se ještě poperou Němci, Norové a Skotové. Do divize B míří Rakušané a Slováci.

Naopak o úroveň výše mají našlápnuto čeští curleři v čele s Jiřím Snítilem. V šesti zápasech odešli i pošesté vítězně, naposledy porazili Dány 8:2. Kromě postupu mezi elitu je tak stále ve hře i účast na mistrovství světa.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu v St. Gallenu

Ženy - divize A: Skotsko - ČR 8:4, Švédsko - ČR 9:4.

Průběžné pořadí po 8 zápasech: 1. Švédsko 8 výher/0 porážek, 2. Švýcarsko 7/1, 3. Skotsko 6/2, 4. Itálie 5/3, 5. Německo a Rusko 3/5, 7. ČR, Dánsko, Maďarsko a Turecko 2/6.

Muži - divize B: ČR - Dánsko 8:2.

Průběžné pořadí po 6 zápasech: 1. ČR a Polsko 6/0, 3. Turecko 4/2, 4. Francie 3/3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články