Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Obhajoba loňských pozic se vzdaluje, Rusky uštědřily Češkám vysokou porážku

České curlerky se ne a ne na švýcarském ledu v St. Gallenu chytit. Rusky vedené Annou Sidorovovou je porazily v úterním zápase 8:2. Na své konto si Češky připsaly v šestém utkání už čtvrtou porážku a vidina postupu mezi nejlepší čtyři celky se vzdaluje. Tým Anny Kubeškové přitom obhajuje čtvrté místo.

Česká curlerka Alžběta Baudyšová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ju Huanzong

Česká čtveřice po celý zápas neuhrála při výhodě posledního kamene více než jeden bod, naopak Rusky hned dvakrát. Poprvé se dostaly do vedení po druhém endu, kdy skórovaly dvojkou. Sidorovová předvedla bezchybný double take out.

Ve třetí části rozhodly centimetry ve prospěch Rusek, ve čtvrté sice Kubešková a spol. stav korigovaly, pak už však na body nedosáhly. Nedařila se vyrážení ani kameny na přesnost a hotovo bylo už po osmém endu.

Českým hráčkám nehraje do karet fakt, že v posledních třech zápasech je čekají momentálně tři nejlepší celky. Ve středu ráno se střetnou se Skotkami, večer s doposud neporaženými Švédkami a ve čtvrtek zakončí boje ve skupině proti Švýcarsku. Mezi nejlepší čtyřku by je ale nemusela poslat ani tři vítězství.

Mistrovství Evropy je pro Češky generálkou před olympijskou kvalifikací, kterou hostí na začátku prosince Plzeň.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky utrpěly na ME debakl s Ruskem

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Ženy - divize A: Rusko - ČR 8:2.

Průběžné pořadí po 6 zápasech: 1. Švédsko 6 výhry/0 porážek, 2. Skotsko a Švýcarsko 5/1, 4. Itálie 4/2, 5. ČR, Maďarsko, Rusko a Turecko 2/4, 9. Dánsko a Německo 1/5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články