Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bobistu Holcomba zabila kombinace prášků a alkoholu

Lake Placid (USA) - Olympijského vítěze v jízdě na bobech Američana Stevena Holcomba zabila kombinace alkoholu a prášků na spaní, vyplývá z toxikologické zprávy. Pětinásobný mistr světa měl v těle 1,88 promile alkoholu a nezvyklé množství léku Lunesta, který dostával na předpis. Holcomb byl začátkem května nalezen mrtev ve svém pokoji v tréninkovém centru amerických olympioniků v Lake Placid. Bylo mu 37 let.

Bobování (ilustrační foto)
zdroj: DPA autor: Tobias Hase

"Stevenovo úmrtí je tragédie, jsme jeho ztrátou zničeni. Steven byl úžasný syn a bratr, kterého milovala rodina, přátelé i bobisté," uvedla v prohlášení Holcombova rodina.

Holcomb vybojoval olympijské zlato se čtyřbobem na hrách ve Vancouveru v roce 2010. O dva roky dříve se podrobil operaci očí kvůli degenerativnímu onemocnění rohovky, kvůli němuž postupně ztrácel zrak. V autobiografii vydané před pěti lety napsal, že kvůli potížím se zrakem trpěl depresemi a dokonce se neúspěšně pokusil o sebevraždu.

Startoval na třech olympiádách, v roce 2014 v Soči získal dvě bronzové medaile. V roce 2012 se stal prvním americkým mistrem světa na dvojbobu, k tomu přidal i titul ve čtyřbobu a smíšených týmech. Čtyřikrát ovládl také Světový pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články