Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Martins Dukurs překonal v Iglsu traťový rekord a suverénně zvítězil

Igls - Skeletonisté nastoupili k dalšímu závodu Světového poháru v rakouském Iglsu. První i druhé kolo jednoznačně ovládl Martins Dukurs a vrátil se do čela Světového poháru. Vítěz minulého závodu Rus Treťjakov skončil druhý, na třetím místě dojel Korejec Jun.

Martins Dukurs
zdroj: ČTK/AP

Svoji reputaci si v dalším klání Světového poháru chtěl zlepšit především skeletonový král Martins Dukurs, který v minulém závodě v Königssee nedokázal navázat na svá předchozí vítězství a skončil až šestý. Z čela tabulky v celkovém hodnocení ho tak sesadil Korejec Sungbin Jun.

V prvním kole se mladšímu z bratrů Dukursů podařilo ambice naplnit. Svojí první jízdou překonal traťový rekord ledového koryta v Iglsu a díky ukázkové jízdě se ujal vedení. Druhý dojel se ztrátou 26 vteřin Korejec Jun.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Martinse Dukurse v Iglsu

Druhé kolo už bylo opět v režii Martinse Dukurse, který dokázal dojet do cíle ještě o dvě setiny rychleji než v předešlé jízdě. Lotyšský skeletonista závod v Rakousku jednoznačně ovládl a opět mu patří první místo ve Světovém poháru, druhý Korejec Jun na něj ztrácí 24 bodů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články