Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Rahnevová slaví první vítězství v SP, úžasným způsobem ovládla závod ve Svatém Mořici

Svatý Mořic (Švýcarsko) – O celou jednu vteřinu a 83 setin ovládla kometa letošní sezony, Kanaďanka s bulharskými kořeny Mirela Rahnevová, závod Světového poháru ve Svatém Mořici. Rahnevová zcela suverénně skončila před druhou Američankou Wesenbergovou, třetí místo obsadila Rakušanka Janine Flocková. Dosavadní vládkyně Světového poháru, Němka Jacqueline Löllingová, skončila až osmá.

Až do letošní sezony nikdy nefigurovala ve Světovém poháru a je jí už osmadvacet let. Přesto dokázala Mirela Rahnevová, Kanaďanka s bulharskými kořeny, obrátit skeletonovou elitu naruby.

Na nejprestižnějším podniku sezony, v přírodním korytu ve Svatém Mořici, Rahnevová zvítězila v obou jízdách v traťových rekordech. Nejdříve zajela čas v hodnotě 1:08,49 a poté ho ještě vylepšila na 1:08,04. Žádná z jejích soupeřek se nedokázala dostat pod hodnotu minuty a devíti vteřin, a Rahnevová tak zvítězila nevídaným náskokem jedné vteřiny a 83 setin.

Překvapivé druhé místo ve Svatém Mořici vybojovala Američanka Kendall Wesenbergová, která letos skončila pouze jednou v první desítce. Dosavadní vládkyně celkového pořadí Světového poháru Jacqueline Löllingová si první místo pohlídala, přesto ve Švýcarsku příliš nezazářila, když skončila až osmá. Její náskok v čele Světového poháru se tak ztenčil více než o polovinu na 36 bodů. Druhé místo si pohlídala Rakušanka Janine Flocková. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články