Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kdo se stane českým biatlonovým králem či královnou? Favority jsou Vítková s Krčmářem

Olympijští medailisté Veronika Vítková a Michal Krčmář jsou favority ankety o nejlepšího českého biatlonistu uplynulé sezony. Výsledky budou vyhlášeny dnes na galavečeru v pražském Foru Karlín, přímý přenos můžete sledovat od 20:15 na ČT sport.

Veronika Vítková
zdroj: Reuters

Krčmář vybojoval na únorových hrách v Pchjongčchangu stříbrnou medaili ve sprintu. Vítková získala v Koreji ve stejné disciplíně bronz. Více než Krčmářovi se jí dařilo ve Světovém poháru, v kterém dojela třikrát třetí a celkově byla osmá. Krčmář se čtyřikrát vešel do desítky a v konečném pořadí obsadil 29. místo.

V případě výhry se Krčmář stane prvním mužským biatlonovým králem po čtyřech letech. Naposledy anketu ovládl v roce 2014 Ondřej Moravec. Vítková může cenu získat už potřetí v kariéře, poprvé uspěla v roce 2009 a poté v roce 2015.

Vysoko v anketě může skončit i juniorská mistryně světa Markéta Davidová, která byla na olympiádě dvakrát do 20. místa.

Jisté je, že po dvou letech bude mít anketa nového vítěze. Gabriela Koukalová, která slavila v letech 2016 a 2017, uplynulou sezonu vynechala a k biatlonu už se vrátit nechce.

Pocty se dostane dvojnásobnému olympijskému medailistovi ze Soči Jaroslavu Soukupovi a Veronice Zvařičové, kteří ukončili kariéru.

Biatlonisté mají za sebou období dovolených a začínají s tréninkem. Stále se čeká, kdy svaz oznámí složení realizačních týmů. Ondřej Rybář totiž skončil na postu šéftrenéra a posune se do role sportovního ředitele a metodika svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články