Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Překvapila mě míra zloby, reaguje Šikola na útoky Koukalové

Gabriela Koukalová a její problémy s příjmem potravy. Téma se propírá téměř všemi médii posledních několik dnů. Její přiznání, otevřená zpověď v knižní podobě vzbuzuje emoce. Kvůli hubnutí prý jedla i odličovací tampony a spouštěčem bylo údajně také jednání jejího dřívějšího trenéra, který se k ní prý choval nevybíravým způsobem. Kouč Jindřich Šikola nařčení odmítl.

Biatlonový trenér Jindřich Šikola
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Byla jsem nervózní už jen z toho, že ho (trenéra Šikolu) potkám na snídani," uvedla ve své knižní zpovědi Koukalová.

"Lidsky je pro mě Šikola jedním z největších životních zklamání. Ale i když se mi to těžko přiznává, bez něj bych nikdy nebyla tam, kde jsem teď. Jako trenér je výborný a kromě rodičů jsem v začátcích nikoho lepšího mít nemohla. Hlavně ve střelbě mě toho naučil strašně moc," popisovala.

Právě metody někdejšího trenéra Šikoly byly podle Koukalové hlavní příčinou zažívacích problémů. "Zasedl si na mě tak, že mi na přípravě ve Švédsku hodil jídlo do záchodu. Jindy mě stavěl před zrcadlo, abych se na sebe podívala, jak jsem odporná, nechutná a tlustá. Měla jsem tehdy jen 58 kilo, ale uvěřila jsem mu."

Někdejší trenér juniorských reprezentací v několika následných rozhovorech uvedl, že si není něčeho podobného vědom. "Očekával jsem, že o mně paní Koukalová v negativním smyslu psát bude, překvapila mě však míra zloby a polopravd, které jsou v knize uváděny," nastínil Šikola.

Koukalová otevřeně popsala problémy s příjmem potravy, ale také ne zrovna ideální vztahy uvnitř týmu. "Nechci na nikoho házet špínu a obávám se, že pokud bych se měl bránit, tak bych se tomu nevyhnul. Stejně si myslím, že lidé si už svůj vlastí úsudek udělali. A další pokračování celé věci by nedělalo ani dobré jméno českému biatlonu," uvedl Šikola.

Koukalová odchází. Končí jako olympijská medailistka i mistryně světa. Odchází s otevřenou zpovědí na rtech a výraznou kritickou stopou za sebou. Šikola se brání náznakům, že by byl původcem zvýšeného tlaku, nebo dokonce šikany, ze kterých by pramenily Koukalové potíže. "Myslím si, že nebylo nutné touto formou pomlouvat lidi, kteří více či méně měli podíl na Gábině skvělém sportovním životě. A nemyslím tím nyní sám sebe," dodal v prohlášení.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články