Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Vítková po skvělé sezoně moc odpočívat nebude. Brzy zase zamíří do hor

Jestli byla tahle sezona její vůbec nejlepší? Veronika Vítková má jasno. Zdobila ji špičková vyrovnanost a navíc brala olympijský bronz. Není co řešit. Že by teď přišel zasloužený odpočinek? Ano, ale aktivní. Po domácím supersprintu se už těší na skialpy.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Jsem spokojená," zhodnotila Vítková lapidárně sezonu. "Asi to nedokážu popsat," doplnila podle zvyku neokázale.

Ve Světovém poháru jezdila lépe jen v sezoně po olympijských hrách v Soči. Tehdy jednou vyhrála, ještě čtyřikrát vystoupila v individuálních závodech na stupně vítězů a celkově skončila čtvrtá.

Letos v zimě dojela v SP třikrát třetí a z Pchjongčchangu si přivezla olympijský bronz ze sprintu. "Olympijská medaile je určitě víc než pódiové umístění ve Světovém poháru a řekla bych, že tahle sezona proto byla i lepší," porovnávala.

V dalších olympijských závodech se Vítková vešla ještě jednou do desítky. "Ostatní výsledky taky nebyly tak špatné. Chyběl kousek k lepším, ale adeptek bylo hodně. Jsem ráda aspoň za jednu medaili a celkově můžu být spokojená," uvedla.

Za vydařenou sezonu vděčí devětadvacetiletá Vítková vyrovnanosti výkonů. Sama vypíchla zlepšenou mušku na střelnici. "Úspěšnost střelby byla mnohem větší než v sezonách předešlých a to byl základ úspěchu," řekla biatlonistka.

Výhled do budoucích sezon ale dělat nechtěla. "Nemůžu přemýšlet, nevím, s čím na jaře přijdou trenéři. To se uvidí," pokrčila rameny. Jisté je, že patří k širší světové špičce a jednou by třeba mohla zaútočit i na velký křišťálový glóbus. "To nejde říct, špička je strašně vyrovnaná a lidi se tam točí. Je to vidět i teď, do poslední chvíle se bojuje o všechny glóby. Je to tak vyrovnané, že možná chybí i jen štěstíčko," uvedla.

Relaxem je pro Vítkovou pohyb a v pohybu také stráví blížící se volno. S přítelem Markem Lejskem vyrazí na velikonoční svátky na skialpy. "V okolí Kitzbühelu a uvidíme, jestli ještě na Stubai," uvedla. I další dovolená bude mít aktivní ráz, koncem dubna a začátkem května plánují jet na Sardinii. "Ale ne k moři, lézt," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články