Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Biatlonová nominace se rozrůstá. Na olympiádu pojede Soukup i Zvařičová

Český biatlonový tým pro zimní olympijské hry v Pchjongčchangu doplnili Jaroslav Soukup a Veronika Zvařičová. O obsazení posledního místa mezi ženami se rozhodne mezi Lucií Charvátovou a Leou Johanedisovou.

Sport
zdroj: ČT4

Soukup, který byl v Soči bronzový ve sprintu a podílel se na stříbrné medaili smíšené štafety, doplnil Ondřeje Moravce, Michala Krčmáře a Šlesingra a Adama Václavíka.

Soukupovi pomohlo 25. místo ve sprintu v Oberhofu. Pak sice onemocněl, bral antibiotika, ale nominace ho neminula. Nyní už začíná pomalu trénvat.

Zvařičová se vrátila do Světového poháru po těžkém zranění po střetu na kolečkových lyžích s autem na jaře 2013. V Ruhpoldingu byla 32. ve vytrvalostním závodě. Doplní Veroniku Vítkovou, Evu Puskarčíkovou, Jessicu Jislovou a Markétu Davidovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Málek: Nominace byla férová pro všechny

"Nominace je výsledkem dlouhých diskusí, přičemž finální slovo měli trenéři," uvedl prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza. "V kategorii mužů je prvním náhradníkem Ondřej Hošek," doplnil.

U žen, kde má reprezentace šest míst, se ještě o druhé náhradnici rozhodne mezi Lucií Charvátovou a Leou Johanidesovou. Rozhodujícím faktorem by měly být výsledky na blížícím se mistrovství Evropy v Itálii.

Kvůli zdravotním problémům na ZOH, které začnou za necelé tři týdny v Koreji, nemůže startovat největší hvězda týmu Gabriela Koukalová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články