Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Biatlonisty čekají stíhací závody, dobrou pozici hájí Vítková i Moravec

Biatlonový program pokračuje v italské Anterselvě stíhacími závody žen a mužů. Ve výborných výkonech pokračují v novém roce jak Veronika Vítková, která byla ve sprintu třetí, tak také Ondřej Moravec. Ten dojel mezi muži na desátém místě. Z těchto pozic také vyrazí do stíhaček. Na trati se ukážou z českých závodníků ještě Jessica Jislová, Markéta Davidová, Michal Šlesingr a Adam Václavík. Přímé přenosy sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 13:00 a od 14:30.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Veronika Vítková si užívá formu v roce 2018 a po sérii třetích míst bude obhajovat slibnou pozici také ve stíhacím závodě. Společně s Vítkovou se ve stíhačce představí ještě tři české biatlonistky.

Jessica Jislová si nečekaným patnáctým místem ve sprintu zajela osobní maximum ve Světovém poháru, Eva Puskarčíková skončila třiadvacátá a Markéta Davidová šestačtyřicátá. Do stíhačky tak neprošly Veronika Zvařičová (71.) a Lucie Charvátová, která závod po šesti chybách na střelnici nedokončila.

"V Anterselvě se musí střílet co nejlépe, protože každý metr tady je strašně bolavý. Takže jsem moc ráda, že jsem na trestná kola nemusela," řekla Vítková s narážkou na těžké podmínky ve vysoké nadmořské výšce v Jižním Tyrolsku.

Zatímco Moravec střílel mezi muži bezchybně, Michal Šlesingr musel na dvě trestná kola a skončil na 55. místě. Stíhačku s nimi pojede ještě osmapadesátý Adam Václavík, který udělal při sprintu čtyři chyby.

"Ondra dal dvě nuly a má desáté místo, s tímhle výsledkem jsme hodně spokojeni. Navázal na skvělé výsledky, které předváděl po Novém roce a doufáme, že to takhle půjde dál," řekl trenér mužů Michael Málek.

Ženy vyrazí na desetikilometrovou trať, muže čeká 12,5 km dlouhý úsek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články